Lajkó Félix és zenekara lemezen is hallható

Lajkó Félix izgalmas művész, nemcsak azért, ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést szerezni.

Magyar Nemzet
2020. 11. 02. 14:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lajkó Félix öttagú zenekart verbuvált maga köré, akikkel láthatóan-hallhatóan hamar megtalálták a közös hangot, méghozzá úgy – és talán ez a legfontosabb –, hogy egyikük javára sem borul az egyensúly, inspirálják, kiegészítik egymást. A zenekar legutóbb a Womex alkalmából a Budapest Ritmo felkérésére játszott a Cafe Budapesten a Müpában a múlt héten. Több emlékezetes koncert után most végre itt a közös lemez is Start címmel. Lajkó Félix izgalmas művész, nemcsak azért, ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést szerezni.

„A jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, amely zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne” – nyilatkozta Lajkó Félix, aki azt is elmondta, hogy zenekarban játszani kötöttséget jelent.

Lajkó Félix a Müpában koncertezett
Fotó: Juhász Éva

A tíz számot tartalmazó lemezen Lajkó Félix hegedűjátékát Sidoo Attila gitár, Kertész Endre cselló, Mazura János tuba, Barcza Horváth József nagybőgő és Czirják Tamás dobos produkciója teszi teljessé.

A lemez kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél.

Lajkó Félix idén a felkerült a Fidelio Kult50-es listájára, erről itt olvashatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.