Látássérülteknek is elérhető a Képmás magazin

Ősztől az eRikkancs.hu akadálymentesített oldalon a látássérülteknek is elérhetővé váltak a Képmás magazin tartalmai. A felhasználók választhatnak a tisztán szöveges forma és az akadálymentes képekkel ellátott változat között, így a vakok, a gyengénlátók és az idős korból eredő látásvesztéssel élők is megtalálhatják a nekik legmegfelelőbb verziót, és hallgathatják a Képmás tartalmait.

Magyar Nemzet
2020. 11. 23. 17:30
null
Fotó: Jónás Jácint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományos európai értékeket hirdető, havonta megjelenő, százoldalas magazin egy műfajának kereteit feszegető, a tudomány és a művészet eszközeit is segítségül hívó, érdekes, hasznos és szórakoztató kiadvány, hiteles megszólalókkal és értékeket kereső, problémaközpontú szemlélettel. Három, saját gyártású podcast-sorozata pedig különösen kedveltté vált, és sok hallgatónak gyógyírt jelent a járványhelyzetben. Ezen kívül a „konzervatív feminista fórumként” is definiált Képmás online angol nyelvű változata is elérhető, és a külhoni magyaroknak is elérhetővé vált a nyomtatott lapra az előfizetés.

Fotó: Jónás Jácint

– A Képmás a kezdetektől aktuális társadalmi kérdésekre keresi a választ, valós párbeszédet folytatva az érintett területek szereplőivel, fókuszban az emberi élet tiszteletével és a családok pótolhatatlan szerepének hangsúlyozásával. Fontosnak tartjuk, hogy az itt élő külföldiek, vagy a külföldön élő magyarok találkozhassanak olyan releváns családpolitikai tartalmakkal is, amelyeket a civil szféra fogalmaz meg – mondta Molnár-Bánffy Kata, a magazin ügyvezető-tulajdonosa.

Molnár-Bánffy Kata, a Képmás magazin ügyvezető-tulajdonosa
Fotó: Páczai Tamás

– Régi tervünk valósult meg azzal, hogy elérhetővé vált a nyomtatott lap Erdélyben is, és úgy láttuk, most jött el az idő arra is, hogy felszámolva a nyelvi korlátokat, elindítsuk a magazin online, angol nyelvű változatát. Az oldal küldetésének szerves része, a fentieken túl, a magyar kulturális értékek közvetítése – hangsúlyozta az ügyvezető.

A Képmás podcastjai

A Túlélők olyan súlyos élettörténeteket, eseményeket, személyes tragédiákat mutat be, amelyekből volt és van kiút, legyen az betegség, gyász, baleset, prostitúció, hajléktalanság, mozgáskorlátozottság, függőség, szenvedélybetegség stb., ha másképp nem, akkor azáltal, hogy az illető az őt érő negatív történéseket pozitív megközelítéssel tudja szemlélni, és a lehetőségekhez mérten a legtöbbet kihozza az adott helyzetből.

Az Istenélmények sallang nélkül, felekezetektől függetlenül mutat be személyes istenélményeket közszereplők, művészek, szakemberek vagy kevésbé ismert vendégek megszólaltatásával, akik saját maguk tapasztalták meg Isten létezését. Nem vallási műsor: célja az, hogy mások élményét befogadva a hallgató közelebb kerülhessen a Teremtőhöz, vagy formálja világképét.

A Tanárnő, kérem! olyan innovátorokat mutat be, akik nem „menő” vállalkozás formájában, hanem az oktatás és a pszichológia területén tevékenykednek egy pozitív és ígéretes, élhető jövőért. Joós Andrea inspiráló, bátor és eredményes vízionáriusokkal beszélget a műsorban – tanárokkal, segítő szakemberekkel, pszichológusokkal.

Az egyes adások meghallgathatók, illetve visszahallgathatók a Képmás Podcast rovatában, a YouTube-, a Spotify- és a Soundcloud-csatornáján, emellett megtalálhatók a legnépszerűbb podcast-applikációkban is: Google Podcasts, Breaker, Pocket Casts, Radio Public.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.