Legkésőbb 2020-ra jön a Feltámadás

Az osztrák beszámoló szerint a film a sírba tétellel kezdődik, a kereszthalál és a feltámadás közötti három nap eseményeiről szól.

Pataki Tamás
2019. 02. 18. 12:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár idén, de legkésőbb 2020 húsvétja előtt már a mozikban láthatjuk a Feltámadást (a Mel Gibson által rendezett A passió című film folytatását) – adta hírül az osztrák katolikus hírügynökségre, a Kathpressre hivatkozva a Magyar Kurír. A filmben a kereszthalál utáni három nap is megjelenik, tehát Krisztus a mozivásznon valóban alászállhat a poklokra.

Több filmportál is beszámolt arról, hogy Mel Gibson nemsokára befejezi a feltámadásról szóló filmjének forgatását. Az Izraelben, Marokkóban és több európai helyszínen forgatott film a Jézus halálát követő három napról szól. (Érdekes, hogy A passió Krisztus feltámadásával végződik, ami nem feltétlenül vetített előre egy folytatást.) Bár a sajtó a Passió folytatásaként írt a tervezett filmről, a rendező többször hangsúlyozta, hogy szerinte ez nemcsak puszta ,,Passió 2.”, hanem egészen más. A forgatókönyvet pedig Randall Wallace Oscar-díjas forgatókönyvíró készíti majd, akivel már közösen dolgozott az 1995-ös Braveheart (A rettenthetetlen) című filmen is.

Egy korábbi tévéinterjúban Mel Gibson azt is elárulta, hogy a film egyes jelenetei ,,egy másik világban” játszódnak majd, mert érdemes elgondolkodni azon, hogy mit tapasztalt Krisztus a kereszthalál és a feltámadás között eltelt három napban. Hogy mindez hogyan néz majd ki filmvásznon, arról igazán csak találgatni lehet, de Gibson eddigi rendezései alapján valami nagyszabásúra számíthatunk, vagy valami teljesen váratlanra.

Az osztrák beszámoló szerint a film a sírba tétellel kezdődik, a kereszthalál és a feltámadás közötti három nap eseményeiről szól. A film állítólag olyan intrikákkal is foglalkozik, amelyek Jézus halála után Heródes környezetében alakultak ki, tehát Poncius Pilátus, Kai-fás zsidó főpap és Júdás apostol alakja, illetve a hatalomvágy és a hatalom megszerzése is felmerül benne. Ahogyan A passióban, úgy Mel Gibson új filmjében is Jim Caviezel játssza Jézus szerepét. A bevételt tekintve – több mint 600 millió dollár – A passió tekinthető az eddigi legsikeresebb vallási témájú filmnek. A 2004-ben bemutatott, Krisztus szenvedéséről szóló film kezdettől fogva kritikák kereszttüzében állt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.