Legyen ismét divatos a klasszikus tánc!

Rövidfilmet készítettek a Miskolc Televízióban közvetített Én is táncolnék című műsor nyári epizódjaiból.

Gőz József Miklós
2021. 01. 09. 16:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövidfilmet készítettek a Miskolc Televízióban közvetített Én is táncolnék című műsor nyári epizódjaiból. Az alkotásban Süttő Roland és Tombácz Anikó versenytáncosok lépnek fel, csakúgy, mint nyáron – Miskolc jellegzetes helyszínein, a Palotaszállónál, a Szinva teraszon, a Tündérkertben és az Erzsébet téren. Munkájukat – ahogyan korábban is – segítették a helyi televízió munkatársai, Ficsór-Kiss Alicia, Török Nóra és Hajdú Zénó is.

A helyiek tudják, a páros előbb tévés táncoktatással foglalkozott, majd a nyáron, a televízió forgatócsoportjával újszerű kezdeményezéssel jelentkezett. Az említett városi helyszíneken táncoltak, kiegészülve A Miskolc-Revital TSE és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola tagjaival. Céljuk a tánc és Miskolc népszerűsítése. Standard és latin táncokat mutattak be, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a klasszikus tánc ismét divatos legyen, művelői érezzék, milyen érzés harmóniában mozogni a párunkkal, milyen sokat adnak a résztvevőknek ezek a közös élmények. A járványellenes intézkedésekre is tekintettel a legszélesebb körben mutatták meg ezt. Arról nem is beszélve, hogy éppen a járvány miatti bezártság idején milyen jó, gyógyító hatással van a tánc a kapcsolatainkra.

Tombácz Anikó és Süttő Roland versenytáncosok
Fotó: Facebook

S ha már ilyen műsort vettek fel, tudván, hogy a város ikonikus filmrendezvénye, a CineFest Otthonunk, Miskolc címmel filmpályázatot hirdetett, a kisfilmet el is indították rajta. A hírek szerint az előválogatáson már túljutott, bekerült a legjobb 25 pályamunka közé. A Stop and go című alkotás egy táncos figuráról kapta a nevét. A megállsz, szétnézel és mész tovább – mondat jegyében javasolják az alkotók, hogy ismerjék meg Miskolc életét. Amelyet az alkotók is ismernek és szeretnek, a települést élhető városnak tartják, s javasolják, aki teheti, menjen oda tanulni, dolgozni. A táncosoknak van erről tapasztalatuk is. Sok tanítványuk cselekedett így, sőt máshol élő sporttáncosaik közül többen is Miskolcra csábultak, hogy részt vehessenek a nyári produkcióban.

Közben folyik a már sokat emlegetett táncos sorozat harmadik részének a kialakítása is. Ebben hangsúlyosabb lenne a látvány. Szép ruhákat, szép környezetet láthatunk, s szerepet kapnak a latin táncos történetek is. S ami természetesen marad: maga a tánc.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.