Lehetőség más tükrébe nézni

Az operett műfaját népszerűsítő, három napon át tartó megméretés döntősei hétfőn este a Budapesti Operettszínház színpadán mutatkoztak be a fővárosi közönség előtt.

B. Orbán Emese
2019. 05. 08. 14:24
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg idén a Nemzetközi Lehár Ferenc Operett-énekversenyt Komáromban, a zeneszerző szülővárosában a helyi önkormányzat és a városi művelődési központ szervezésében, Komárom polgármesterének védnökségével, a Budapesti Operettszínház együttműködésével.

Az operett műfaját népszerűsítő, három napon át tartó megméretés döntősei hétfőn este a Budapesti Operettszínház színpadán mutatkoztak be a fővárosi közönség előtt. A telt házas gála jó hangulatáról Peller Anna és Csonka András műsorvezetői minőségben gondoskodott, a verseny győztesei által nyújtott művészi élményt az operettszínház zenekara – melyet ez alkalommal Pfeiffer Gyula fő-zeneigazgató dirigált – és balettkara, valamint Fischl Mónika és Vadász Zsolt produkciója foglalta keretbe.

Fotó: Bach Máté

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, a zsűri elnöke ünnepi beszédében kiemelte annak fontosságát, hogy ilyen sok fiatal művész veszi komolyan az operett műfaját, a versenyt pedig lehetőségként említette, hogy megláthassák magukat mások tükrében, fel tudják mérni, hogy hol tartanak szakmailag.

A primadonna kategóriában az első díjat nem adták ki, megosztott második helyen végzett Eva Bodorová és Marina Kovchina, 3. helyezett lett Zuzana Spót Ballánová, a bonviván kategória első díján Laki Péter (aki a közönségdíjat is elnyerte) és Ninh Duc Hoang Long osztozott, 2. helyezett Sergey Kanygin, a szubrett-táncos komikus kategóriában megosztott első helyezett lett Kis-Lukács Bernadett és Rétyi Zsombor, valamint Bojtos Luca és Erdős Attila, 2. helyezett Faragó Alexandra és Dénes Viktor, 3. helyezett Balázsfi Alexandra és Czuczor Dávid.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.