Libamáj fesztivál lesz jövő hétvégén a Vajdahunyad várban

A libamáj, a libacomb, a libamell, a libazsír és a libatepertő 2012 óta hungarikum – mondta Ökrös Mariann, a Magyar Libamáj Szövetség elnöke.

Forrás: MTI2019. 09. 08. 13:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptember 14-15-én megrendezett fesztiválon a libahús elkészítéséhez is kínálnak ötleteket, megismertetik a látogatókat a húshoz illő, mára elfeledett fűszerekkel is.

Ökrös Mariann megjegyezte, nagyon illik a libából készült ételekhez a tokaji bor, ezért a fesztivál díszvendége Tokaj és a tokaji borok lesznek.

Mint mondta, a gasztronómiai különlegességek mellet kulturális rendezvényekkel is várják a rendezvényre látogatókat.

Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány elnöke arról beszélt, a libamáj mellett a liba összes „részét” érdemes megkóstolni, így kínálnak majd a fesztivál vendégeinek ludaskását, hidegen és melegen füstölt kolbászokat is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.