Ma a gyermekkönyv-fesztivál is az internetre költözik!

A kiadók célja, hogy elvigyék a családok otthonába a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legjobb pillanatait.

Magyar Nemzet
2020. 04. 25. 8:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok más kulturális eseményhez hasonlóan idén elmarad a 27. Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris Parkban. Négy kiadó – a Cerkabella, a Csimota, a Móra és a Pagony – viszont összefogott, és, mint fogalmaztak, egymás programjaival nem versenyezve, hanem egymás után nyújtanak egésznapos programot a gyerekeknek és szüleiknek. A gyermekkönyv-fesztivállal, mely az interneten lesz követhető a kiadók célja, hogy elvigyék a családok otthonába a minden évben nagyon várt Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legizgalmasabb pillanatait.

Reggel 9 órától kezdődik a Móra Mesefesztivál, elsőként Bartos Erika mutatja be a Brúnó Budapesten sorozat új kötetét, a Dunát. A továbbiakban lesz mondókás, dalos foglalkozás a legkisebbeknek a 10 éves Kerekítő mozgalom alapítójával, J. Kovács Judittal, utána Epres Attila és fia mutatja be Philippe Nessmann: Irány a Mars! című interaktív szórakoztató-ismeretterjesztő könyvét.

Tizenegy órától Könyvfesztivál a Pagonnyal: Beszélgetés Vadadi Adriennel, aki felolvassa a Dorci, a legkisebb óvodás című mesekönyvét, utána Igaz Dóra: Kata és a balett című mesekönyve Balassa Jusztina előadásban, majd a gyerekeknek online balett órát tart Krausz Emese, balett oktató.

Délután 14 órától a Csimota Kiadó Online Könyvfesztiválja, 15 órától pedig Könyvfesztivál a Cerkabellával várja sok-sok meglepetéssel az érdeklődőket. 16 órakor a Könyvfesztivál a Pagonnyal keretében Berg Judittal lesz beszélgetés, majd felolvasás a készülő új Rumini-kötetből, utána mesedélután következik. 17 órától ismét a Móra Mesefesztiválon a sor. A 70 éves Móra Kiadó tart interaktív online bemutatót. Amikor a kukák világgá mentek Dóka Péter ötlete alapján készült, igazi „zöld könyv”, amiben olyan komoly felnőtt témákról, mint a környezettudatosság, a környezetvédelem, a fenntarthatóság kortárs írók beszélnek a mesék nyelvén. A kötet 24 író és 13 illusztrátor közös munkájának eredménye. Erről a 6 éven felüli olvasóknak összeállított, témájában és kivitelében is környezetbarát antológiáról mesél a szerkesztő: Ughy Szabina, az ötletgazda és egyben a Móra főszerkesztője: Dóka Péter és a művészeti vezető: Lonovics Zoltán. A virtuális térben megrendezett fesztivál utolsó programja az eddig főként színészként ismert Gáspár András Gáspár első regénye a Föld 2 bemutatása.

A programokhoz a kiadók Facebook oldalán lehet csatlakozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.