Ma ér véget az Ars Hungarica 2020 – Nagyszeben

Online közvetítésekkel zárja idei, a járványhelyzet miatt kevesebb műsorral megszervezett Ars Hungarica fesztiváljának programsorozatát a nagyszebeni HÍD Egyesület.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 16:45
null
Az Ars Hungarica fesztivált ma este a Mátyás király igazságai című táncjáték zárja Fotó: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ars Hungarica fesztivál szervezésében az elmúlt pénteken a marosvásárhelyi Cantuale énekegyüttes kamarakoncertje, tegnap a Bekecs Néptáncszínházának Reliktum című előadása, ma pedig, ugyancsak a nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínházának Mátyás király igazságai című gyermekelőadása lesz látható a HÍD Egyesület Youtube csatornáján 17–24 óra között.

A Bekecs néptáncegyüttes 2019. elején mutatta be mesékre épülő Mátyás király igazságai táncjátékát Ivácson László rendezésében. Az előadás hat Mátyás király-mesére épül: Mátyás királlyá választása, Mátyás király rózsát nyíló ostornyele, Mátyás király és a gömöri urak, Mátyás kovács, Mátyás király és a kolozsvári bíró, valamint Mátyás király lopni megy. Ezekben a történetekben Mátyás király figurája más-más módon bontakozik ki, mindvégig követve az igazság útját.

Az Ars Hungarica fesztivált ma este a Mátyás király igazságai című táncjáték zárja
Fotó: Facebook

Az egyórás gyerekelőadás során kiderül, hogyan is kerül a szegény kovácsmesternek és népes családjának elegendő eledel az üres asztalra, és az is, miként leckézteti meg Hollós Mátyás a kegyetlen kolozsvári bírót. A táncjáték rendezője, koreográfusa, látványtervezője Ivácson László, zenei szerkesztője Fazakas Levente, jelmeztervezője pedig Cs. Kiss Zsuzsanna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.