Ma kezdődik a VI. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó

Ma kezdődik a Slava's Snowshow-val a Fővárosi Nagycirkuszban a VI. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM). A Nemzeti Színház május 5-ig tartó fesztiválján 13 országból 23 előadást láthat a közönség.

Forrás: MTI2019. 04. 11. 7:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországon először látható látványos bohócshow-t, Szlava Polunyin előadását csütörtöktől vasárnapig hat alkalommal játsszák a Fővárosi Nagycirkuszban a MITEM keretében.

A MITEM (Madách International Theatre Meeting) programjában a Nemzeti Színház produkciói mellett orosz, ukrán, szerb, litván, német, kazah, dán, portugál, cseh, francia, svéd és határon túli magyar előadás szerepel.

A színházi fesztiválon többek között Rimas Tuminas, Michael Thalheimer, Eimuntas Nekrosius, Eugenio Barba és Eirik Stubo rendezése is látható lesz.

Az előadások szinkrontolmácsolással vagy feliratozással tekinthetők meg. A produkciókhoz szakmai programok is kapcsolódnak, filmvetítéseket, mesterkurzust, beszélgetéseket tartanak, és kiállításokkal is várják a közönséget.

A budapesti Nemzeti Színház előadásai közül David Doiasvili rendezésében a Tartuffe című darab, Silviu Purcarete rendezésében a Meggyeskert, a Szász János által színpadra állított Caligula helytartója, ifj. Vidnyánszky Attila Woyzeck-rendezése, Zsótér Sándor rendezésében A gömbfejűek és a csúcsfejűek, valamint Vidnyánszky Attila Az ember tragédiája-rendezése látható a találkozón.

Az idén határon túli magyar előadásként a komáromi Jókai Színház A félkegyelmű című produkcióját mutatja be a MITEM-en Martin Huba rendezésében.

A fesztivált ma este a Fővárosi Nagycirkusz előtt nyitják meg, a programról bővebb információ a www.mitem.hu oldalon található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.