Mága Zoltán újévi koncertje vasárnap a Duna Televízió műsorán

Az online gálaműsort több száz országban közvetítették, többek között az Egyesült Államok egyik neves zenei csatornája is átvette és műsorára tűzte. Azoknak, akiknek nem volt lehetősége az online közvetítést követni, megtehetik a Duna Televízió képernyőjén január 17-én, 21.15-kor.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 16:22
null
Mága Zoltán hegedűművész Fotó: Mága Zoltán Iroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online közvetítéssel köszöntötte az új esztendőt a már hagyománnyá vált Budapesti újévi koncertjével Mága Zoltán 2021. január 1-jén. A 2020-as esztendő nehéz kihívások elé állított mindenkit. A művészek élete is rendhagyóan alakult, hiszen a közönséggel alig akadt lehetőségük személyesen találkozni. A Prima Primissima díjas hegedűművész mégis igent mondott arra, hogy ebben a megváltozott helyzetben online közvetítéssel valósítsa meg Európa egyik legnagyobb újévi koncertjét. A nézők a rendkívüli helyzetre való tekintettel a képernyőn keresztül élvezhették a felejthetetlen gálaműsort, amelyen többek között fellépett Komlósi Ildikó, Kossuth-díjas opera-énekesnő; Sümegi Eszter, Kossuth-díjas opera-énekesnő; László Boldizsár, a Magyar Állami Operaház tenorja; Keresztes Ildikó, eMeRTon-díjas énekesnő; Szulák Andrea, eMeRTon-díjas énekesnő; valamint Zsédenyi Adrienn, Wolf Kati, Tóth Gabi, Mága Jennifer, Ragány Misa, Nagy Szilárd és Takács Nicolas is. A nemrég elhunyt, Kossuth-díjas Balázs Fecó nemcsak pályatársa, hanem közeli barátja is volt Mága Zoltánnak, továbbá rendszeres fellépője volt a Budapesti újévi koncerteknek, éppen ezért a gálaesten méltóképpen tisztelegtek emléke előtt a közreműködő művészek.

Mága Zoltán hegedűművész (középen) és sztárvendégei
Fotó: Mága Zoltán Iroda

Mága Zoltánnak kiemelten fontos, hogy a Budapesti újévi koncerten minden évben lehetőséget biztosítson kiemelkedő fiatal tehetségeknek. Ez a nemes hagyomány idén is folytatódott. A világ egyik vezető zeneiskolája, az amerikai Juilliard School fiatal testvérpár tanulói Hina és Fiona Khuong-Huu egy virtuóz hegedűdarabbal kápráztatták el a nézőket. Ifjú tehetségekből szerencsére itthon sincs hiány, ifj. Mága Zoltánt már nem először láthatták a nézők a Budapesti újévi koncerten, hiszen tehetsége már egészen korán megmutatkozott, jelenleg is a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályának harmadéves hallgatója.

Az egészségügyben, rend- és katasztrófavédelemben dolgozók, alapítványok, szeretetszolgálatok és azok részére, akik segítettek a pandémiás helyzetben, Mága Zoltán tiszteletjegyet adott ajándékba, hogy ezzel is kifejezze háláját az embertársaink egészségének megóvásáért, életének megmentéséért lelkiismeretesen dolgozó honfitársainknak. Az online jegybevételből pedig úgy döntött a hegedűművész, hogy ez évben hátrányos helyzetben élő, tehetséges cigány és nem cigány gyermekeket támogat. A gálakoncerten közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar, valamint a Budapesti Gipsy Virtuózok. Vezényelt Kovács László érdemes művész, a műsorvezető Ördög Nóra volt.

Januárban az elmúlt évek nagy sikerű korábbi Budapesti újévi koncertjei is folyamatosan képernyőre kerülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.