Magyar krimivel kezdődik a Veszprém–Balaton Filmpiknik

Holnap kezdődik a Veszprém–Balaton Filmpiknik, amelyen az idei magyar filmsikereket is műsorra tűzik.

Magyar Nemzet
2020. 09. 02. 13:23
null
Forrás: mozinet.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 5-éig a két településen mintegy negyven filmet láthat a közönség az ingyenes Veszprém–Balaton Filmpikniken.

Az eseményen hat magyar filmklasszikussal, hét animációs alkotással, egy gyermekfilm-válogatással, valamint huszonhárom közönségtalálkozóval várják az érdeklődőket. A filmpiknik hivatalos nyitófilmje a Valan, Bagota Béla krimije lesz, amelyet csütörtök este vetítenek a veszprémi Várban, de már ezt megelőzően láthatják a nézők holnap a veszprémi Hangvillában a Piedone nyomában című dokumentumfilmet.

Bagota Béla Valan című krimijével kezdődik a filmpiknik Fotó: Mozinet.hu

Holnap a balatonfüredi Balaton moziban, pénteken pedig a veszprémi Hangvillában vetítik Hartung Attila FOMO – Megosztod, és uralkodsz című moziját, amely a Z generáció nyelvén mesél a közösségi média sötét oldaláról. A vetítések alkalmával a FOMO alkotói közül többekkel is találkozhat a közönség.

A filmpikniken számos díjnyertes alkotás látható. A közönség megnézheti Bodzsár Márk Drakulics elvtárs, Tasnádi István Egy másik életben, Miklauzic Bence Nino bárkája, Tóth Barnabás Akik maradtak, Szabó Réka A létezés eufóriája, Szalay Péter Néhány mondat a szabadságról, Mohi Sándor Ott legbelül dal van..., Deák Kristóf Foglyok című alkotását is. Pénteken a balatonfüredi Balaton moziban pedig hat animációs filmet vetítenek. A rendezvényen napközben gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.