Magyarországon lesz a világ legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadója

November 8-án a régióban elsőként, Londonnal együtt, Magyarország lesz az egyik helyszíne a világ legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának, az MTV Europe Music Awardsnak. A nagyszabású esemény megrendezése hatalmas előnyt jelent hazánk számára.

Magyar Nemzet
2020. 11. 06. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az MTV Europe Music Awards (MTV EMA) a zenei világ egyik legrangosabb eseménye. Ez a rendezvény több mint 25 éves múltra tekint vissza, évről évre nagy figyelem övezi, így óriási elismerés, hogy – a régióban elsőként – Magyarország a rendezők között lehet. A munka 2019-ben indult el, amikor a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány úgy számolt, hogy 2020-ban a hagyományos keretek között, valódi és nem virtuális koncertekkel, hagyományos módon, közönség előtt rendezik meg az eseményt. Aztán ezt a tervet a koronavírus átírta, de az EMA nagy turisztikai reklámot tud adni Magyarországnak, hiszen közel kétszáz országban akár egymilliárd emberhez is eljuthat az esemény – nyilatkozta Szentkirályi Alexandra a NullaHatEgynek.

Egy olyan helyzetben, amikor a lehetőségeink korlátozottak, amikor az emberek kevesebbet mozdulnak ki, így sokkal nagyobb figyelem összpontosul az olyan kulturális eseményekre, amelyek online is követhetők, így talán még többekhez jutnak el ezek a képsorok.

Fontos volt az is, hogy a két fővárosi mellett vidéki helyszínekről is legyen bejelentkezés. Esztergom és a Dunakanyar egy régiós úti cél lehet a turisták számára. A másik helyszín Veszprém, amelyre nagy figyelem helyeződik 2023-ban, hiszen Európa kulturális fővárosa lesz. Fontos, hogy a turisták számára olyan opciókat mutassunk, amelyek alkalmasak arra, hogy meghosszabbítsák az itt-tartózkodásukat. A Turisztikai Ügynökség stratégiai célja egyébként ez, a járvány előtt átlagosan két és fél-három napot töltöttek nálunk az ide érkező vendégek – derül ki a beszélgetésből, ahogyan arra is választ kapnak az olvasók, hogy milyen nyelven történik a bejelentkezés.

November 8-án este 8 órától követhető élőben az MTV-n angol nyelven. Aztán a magyar feliratos verzió ismétlése november 9-én 17 órától lesz, további ismétlések pedig november 13-án 10.15-től és november 15-én 07.45-től láthatók.

viszont különleges performanszra sem a fővárosi sem a vidéki helyszínen nem számíthatnak az érdeklődők.

– Sajnos a járványhelyzet nagyon megköti a szervezők kezét. Természetesen mindenki hagyományos közönséget szeretett volna, de erre a jelenlegi helyzetben a járványügyi kockázat miatt nincsen lehetőség – mondta a kormányszóvivő.

Az MTV missziója mindig is a határok feszegetése, az útkeresés volt, a csatorna nem a konzervatív értékek zászlóshajójaként definiálható.

– A kormány ennek az eseménynek elsősorban a turisztikai relevanciáját és értékét nézi. Bármit is gondolunk az MTV-ről, vitathatatlan, hogy megkerülhetetlen csatorna, ha zenéről van szó, ahogyan az EMA is egy megkerülhetetlen esemény. Ráadásul az MTV-t főként a fiatal korosztály nézi, ők azok, akik – amikor a járványhelyzet lehetővé teszi – várhatóan rövid időn belül újra utazni fognak – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra a NullaHatEgynek adott interjúban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.