Magyarországra jön a Kiss

„Nem tudjuk pontosan, mikor, de ki nem hagynánk Magyarországot a sorból” – mondta Gene Simmons, a Kiss egyik vezetője a Magyar Nemzetnek nyári interjúnkban, amikor a világ körüli búcsúturnéjukról kérdeztük, és úgy tűnik, hogy a zenekar beváltja az ígéretét. 2020-ban Budapesten is fellép a nagyszabású, világ körüli turnéval búcsúzó együttes.

Pataki Tamás
2019. 11. 06. 6:55
Gene Simmons, Tommy Thayer and Paul Stanley of rock band Kiss perform during a concert on their Latin America tour, at the Jockey Club in Asuncion
PARAGUAY/ Fotó: REUTERS/Jorge Adorno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kiss utoljára 2010-ben lépett fel Magyarországon, tehát pontosan tíz év múlva tér vissza. A zenekar tavaly szeptemberben jelentette be, hogy világ körüli turnéval búcsúztatja 46 éves pályafutását; most a hetvennél is több állomásos turné pontos dátumait és helyszíneit is közölték, köztük a budapesti koncertet. A fővárosban 2020. július 16-án lépnek majd fel, több mint valószínű, hogy a Papp László Budapest Sportarénában. A sorozat az End of the Road World Tour (Az út vége világturné) nevet kapta, idén novemberben kezdődik, és jövő októberben ér véget, és a tervek szerint lesz még egy ráadáskoncert New Yorkban.

Fotó: REUTERS/Jorge Adorno

Gene Simmons, akinek szülei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánd nevű kis faluból származnak, nyári interjúnkban elárulta, hogy nemcsak koncertek alkalmából, hanem üzleti ügyekben is jár néha Magyarországon, és ilyenkor mindig úgy érzi, mintha hazatérne: „Amikor ott járok, általában magyarul próbálok beszélni. Szeretem a palacsintát, a gulyáslevest, hisz fiatalkoromban otthon majdnem mindennap palacsintát ettem. Ez egy csodálatos ország, nagyon gazdag történelemmel, és hát ne felejtsük el azt a fontos tényt sem, hogy Magyarország volt az egyetlen állam a kommunista blokkban, amelyik fellázadt az oroszok ellen 1956-ban. Ezért megérdemli a tiszteletet” – mondta a rocksztár.

Az interjúnkban Gene Simmons azt is kifejtette, hogy utálja a politikai korrektséget, leginkább az zavarja benne, hogy gátlástalanul lehet hazudni, ő inkább az igazságot szereti: „Ma már szinte senkiről nem mondhatsz semmit, mert megsértheted vele az illetőt. Nem lehetsz komikus, nem viccelődhetsz, mindenki hiperérzékeny lett. Pedig ha nem nevethetsz az életen, magadon vagy bárki máson, akkor mit ér az egész?”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.