Már lehet nevezni a Bujtor István-filmfesztiválra

A Bujtor István Filmfesztiválra május 15-ig lehet nevezni, amelyet a tervek szerint augusztus 19. és 22. között rendeznek meg Balatonszemesen. A szervezők Bujtor István szellemiségét szem előtt tartva főként olyan filmeket várnak, amelyek valamilyen rejtély, esetleg bűnügy körül zajló cselekményt dolgoznak fel vagy a humor bármely formájával élnek. Emellett költészeti alkotásokat, verset, balladát, költői életművet feldolgozó vagy az emberi élet sokszínűségét ábrázoló alkotással is lehet nevezni.

Magyar Nemzet
2021. 04. 20. 17:20
null
Bujtor István A pogány Madonnában
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XII. Bujtor István Filmfesztiválra, amelyet a tervek szerint augusztus 19. és 22. között rendeznek meg Balatonszemesen, május 15-ig lehet nevezni 2020. január 1. után elkészült vagy még be nem mutatott fikciós rövid és egész estés játékfilmekkel, dokumentum- és ismeretterjesztő filmekkel, animációs alkotásokkal és versfilmekkel. A fesztivál igazgatója Lutter Imre producer, előadóművész, a zsűri elnöke Janisch Attila filmrendező lesz.

Bujtor István A pogány Madonnában Forrás: Port.hu

A szervezők Bujtor István szellemiségét szem előtt tartva főként olyan filmeket várnak, amelyek valamilyen rejtély, esetleg bűnügy körül zajló cselekményt dolgoznak fel vagy a humor bármely formájával élnek. Emellett költészeti alkotásokat, verset, balladát, költői életművet feldolgozó vagy az emberi élet sokszínűségét ábrázoló alkotással is lehet nevezni. A tematikában most a rendszerváltás személyes története és a koronavírus-járvány kapcsán feldolgozott személyes vagy társadalmi vonatkozású történet is lehetőséget ad versenybe szállni.

A műfajok pontosan meghatározottak, a fesztiválra fikciós rövid és egész estés játékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs rövidfilm és versfilm kategóriákban lehet nevezni. A szervezők örömmel fogadják a fiatalos szemléletű, szubjektív alkotói megközelítéseket, valamint az eredeti szemléletű, a filmes formanyelvet tudatosan használó filmalkotásokat is. Egy alkotó egy kategóriában legfeljebb három filmmel, több különböző alkotóval dolgozó alkotócsoport vagy produceri iroda maximum öt filmmel nevezhet. Sorozat esetében egy epizódot lehet nevezni, ha egy egészként értelmezhető az adott rész. Az egyes műfaji kategóriák nyertesei a díjazás mellett a Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztivál programjába is bekerülnek.

A verseny nevezési feltételei itt találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.