Megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét

Hétfőig 168 kiadó és könyvesműhely kínálatával, több mint háromszáz új kötettel várja a közönséget a Duna-korzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen.

Magyar Nemzet
2019. 06. 14. 10:54
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar irodalom pótolhatatlan veszteséget szenvedett az elmúlt egy évben többek között Kányádi Sándor, Grendel Lajos, Tandori Dezső és Térey János halálával – emlékeztetett Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok tegnapi megnyitóján Budapesten, a Duna-korzón. Simon Márton költő ünnepi beszédét követően a Petőfi Irodalmi Múzeumban adták át a Szép Magyar Könyv 2018 verseny díjait.

A szépirodalmi művek kategóriájában Esterházy Péter és Nádler István kötete, a Hét utolsó szó nyert, a gyermek- és ifjúsági könyvek kategóriájában pedig Dániel András A nyúl formájú kutya című kötete. A könyvsorozatok között a Helikon Zsebkönyveket díjazták, az ismeretterjesztő könyveknél a Kék könyv – A kék vércse ökológiája és megőrzése (Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület), valamint az Isten/nő (Szépművészeti Múzeum, Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Múzeum) című kötet érdemelte ki az elismerést. Az Otthon című kötetért Rofusz Kinga lett Az év illusztrátora.

Fotó: Bach Máté

A „Volt a hazának egy-két énekem” – Arany 200 című emlékkötet kapta Áder János köztársasági elnök különdíját, Orbán Viktor miniszterelnök különdíját pedig Sziget Kovács Viktor Az ég madarai című kiadványa nyerte.

Az Újranyitás hetven év után – A Szépművészeti Múzeum Román Csarnokának története című könyv kapta Tarlós István főpolgármester különdíját, Tamás László-emlékdíjjal pedig Beh Mariann A kert konyhája című receptkönyvét ismerték el.

Hétfőig 168 kiadó és könyvesműhely kínálatával, több mint háromszáz új kötettel várja a közönséget a Duna-korzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.