Megtartják a Montreux-i Dzsesszfesztivált júliusban

Megrendezik a Montreux-i Dzsesszfesztivált júliusban, és egy új helyszínnel is készülnek a szervezők: a Genfi-tóra építenek színpadot.

MTI
2021. 04. 02. 14:45
null
Forrás: Montreux Jazz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mathieu Jaton, a fesztivál igazgatója elmondta, hogy tavaly ugyan a koronavírus-járvány miatt le kellett fújni a rendezvényt, de idén határozott szándékuk megrendezni, és már tervezik a biztonságos, szabadtéri koncerthelyszíneket is.

Mint hozzátette, 18, zene nélküli hónap után reményt akarnak nyújtani a közönségnek és a művészeknek. „Ha csak halvány esély is van arra, hogy megrendezzük, meg fogjuk tenni” – fogadkozott az igazgató.

A legutolsó, 2019-ben megrendezett dzsesszfesztiválon Elton John is fellépett, de korábban vendégül látták Miles Davist, Nina Simone-t és Prince-t is.

Jaton szerint a koronavírus elleni oltásoknak köszönhetően amerikai és európai művészek is részt vehetnek majd az 55. alkalommal megrendezett fesztiválon, amelyet ugyanakkor a hagyományosnál visszafogottabbra terveznek a korlátozások miatt.

A július 2. és 17. között zajló esemény műsorát május végén teszik közzé. A fesztivál egyik újdonsága lesz egy a Genfi-tóra tervezett színpad. A közönség a parton foglal majd helyet, és a hatszáz nézőnek csodálatos panorámában lesz része a színpad mögött látható svájci Alpokkal.

A fesztivál műsoraihoz további három színpadot építenek még a szabadban. Ezeket egyenként háromszáz fős hallgatóságnak tervezik. A dzsesszkoncertek megszokott helyszínét, a Stravinski Auditoriumot viszont nem nyitják meg.

Fotó: Montreux Jazz Festival

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.