Megújul a kultúrház Balatonbogláron

Megújul a kultúrház, a Platán park és a Vörösmarty tér Balatonbogláron, a 2021 elejéig tartó beruházás 615 millió forintba kerül – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 07. 31. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az írták: a Somogy megyei város teljes egészében korszerűsítik az 1942-ben épült, helyi védettség alatt álló kultúrház gépészeti és energetikai rendszerét, bővítik a raktározási kapacitását és akadálymentesítenek.

Az épület tetőterének beépítésével foglalkoztatótermet alakítanak ki, átalakítják a színháztermet, korszerűsítik a hang- és fénytechnikát, felújítják a szabadtéri színpadot.

Az 1970-es években kialakított, hathektáros vízparti Platán parkba egy nagy, ellipszis alakú sétautat terveznek padokkal, térvilágítással, új növényekkel.

Sportpálya és gumiborítású futópálya is épül, és ötven új parkolóhelyet is kialakítanak a park közelében.

A fejlesztés része az elmúlt években több ütemben felújított főtér, a Vörösmarty tér fásítása, az ottani hősi emlékmű környezetének rendezése is – közölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.