Minden idők legmagasabb árai születtek az Antikvárium.hu árverésén

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le a 12. dedikált könyvek és kéziratok árverése. Főleg miután a hitelesség későbbi pontosabb megállapítása miatt visszavonták József Attila Edit című ismeretlen versét. A jó és ritka könyvek értéke állandóan növekszik, ezt mutatja, hogy soha nem szöktek ilyen magasra az árak egyetlen dedikált árverésen sem, mint most. Minden idők legmagasabb árai születtek több dedikált vagy aláírt példány esetében. Összesen ezernél is többen, de az utolsó napon is több száz licitáló versenyzett a tételekért.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jókai Mór még mindig a legnépszerűbb! Hiába ágál Tóth Krisztina Az arany ember ellen, többségünk megőrizte józanságát, amit ékesen bizonyít, hogy 2,5 milliós árával az aukció legdrágább tétele lett a 81 kötet a Jókai Mór összes művei sorozatból.

Egy vadászirodalmi mű végzett a második helyen, kétmillióért, 123 licittel. Köszönhetően a két vadászlegenda, gróf Széchenyi Zsigmond és Kittenberger Kálmán közötti barátságot bizonyító Két kecske című kötet első kiadásának, amelyet a szerző barátjának, Kittenberger Kálmán Afrika-kutatónak, vadász írónak dedikált.

Gárdonyi Géza A kékszemü Dávidkáné című kisregénye 1600 ezres leütéssel kelt el. Radnóti Miklós Pogány köszöntője, a kis példányszámban megjelent bibliofil kiadás a szerző első önálló verseskötete , amelyben az aláírása mellett az illusztrátor, Túri-Tauber Vilmos kézjegye is megtalálható, 660 ezer forintért talált új gazdára.

Forrás: Antikvárium.hu

Kosztolányi Dezső A szegény kisgyermek panaszai című, színes tintával dedikált kötete 223 ezerért kelt el. Csinszka érzelemben és hasonlatokban gazdag verseinek számozott kiadású példányát 600 ezerért ütötték le; ennyit még soha adtak a szerző verseiért.

Sokan vágytak megszerezni Rákosi Mátyás dedikációját is, ami A fordulat éve című 1948-as kötetben szerepelt, amelyet 550 ezer forintért vittek haza. Ahogy Puskás Ferenc dedikációiért, úgy Farkas Bertalanéért sem adtak még ennyit soha. Farkas Bertalan magyar asztronauta is szerepel a legek sorában. Ő a Magyar űrhajós a világűrben című folyóirat 1980-as, rendkívüli számának képeslapmellékletét hitelesítette. Farkas Bertalan – akinek nevét egy kisbolygó is őrzi – aláírása most 220 ezer forintot ért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.