Múzeumba várják a veszélyhelyzet emlékeit

Mindenkit arra kérnek, hogy csak akkor fényképezzen, ha halaszthatatlan ügyben egyébként is ki kell mennie az utcára.

Magyar Nemzet
2020. 04. 17. 14:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet jelentős hatással van mindennapi életünkre, többek között a közlekedésre is. Ebben a rendkívüli helyzetben olyan arcát mutatja a lakóhelyünk és a társadalom, amely életünkben egyedülálló. Erre az időszakra még sokáig emlékezni fogunk, a jelen történései évekkel később történelmi eseményekké válnak. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szeretné a későbbi generációk számára is megörökíteni a most tapasztalható jelenségeket, hogy milyen erőfeszítések születnek a közlekedés fennmaradása érdekében.

Ezért a múzeum felhív mindenkit: ha úgy adódik, hogy ki kell mennie az utcára, vagy akár csak kinéz az ablakon, és lát bármilyen érdekes jelenséget, plakátot, hirdetményt, felhívást, amely összefüggésben van a jelenlegi járványügyi helyzettel, küldje el az [email protected] címre.

Ilyenek lehetnek például: tájékoztatók a közlekedési eszközökön, vagy pályaudvarokon és megállókban; fotók a forgalmi változásokról; a koronavírus veszélyeire felhívó plakátok és szórólapok; falfirkák; megváltozott menetrendek; az egyéni közlekedési formákat népszerűsítő plakátok; intézkedések eredményei (például kerékpársávok, közösségi közlekedést érintő lépések).

E-mailben mindenki jelezze, hogy engedélyezi a Közlekedési Múzeumnak a képek további felhasználását és gyűjteménybe vételét az alkotó nevének feltüntetésével.

A kiírók nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy a pályázat miatt senki ne induljon el otthonról, csak akkor fényképezzen, ha halaszthatatlan ügyben egyébként is ki kell mennie az utcára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.