Múzeumok Éjszakája Eszterházán

A múzeumi térben barokk szimmetriáról szóló vezetés, lepkevadászat a Lés-erdőben, lovashintó a kastélyparkban, kisállat-simogató és díszmadár-bemutató a Pál-majorban, rózsakerti vezetett séta, levendulás családi kézművesprogram, barokk ízek az Esterházy-kávézóban, csillagnéző a Lés-erdőben… Június 26-án életre kel Eszterházán a „Fényes” Miklós korabeli barokk-rokokó világ.

Magyar Nemzet
2021. 06. 22. 13:01
null
Fotó: Filep Istvan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

17 órakor a kastély díszudvarán hercegi pompát idéző köszöntővel nyitják meg a Múzeumok Éjszakáját. Éjfélig félóránként a barokk szimmetriáról szóló tárlatvezetések indulnak a múzeumi térben, 25 fő részvételével, regisztrációval. 18 órától Rózsák és Esterházyak címmel vezetett sétákat indítanak óránként a Rózsaháztól a Cziráky Margit-rózsakertben. 19.30 órakor a Rózsaház bejáratától nyomkeresés, madárles indul a Lés-erdőbe. Kényelmes cipő és zseblámpa ajánlott.

Lovashintós program
Fotó: Eszterháza

Az Esterházy-kávézóban 17 órától 22 óráig barokk ízek várják az ínyenceket. A különdíjas programra regisztráció szükséges. 17 és 21 óra között a franciaparkban, Joseph Haydn szobra elől lovas hintó indul Elysium felfedezésére. A program különdíjas. 7 és 18 órakor lepke- és gyógynövény-bemutatót tartanak a kastélypark mögötti réten. A Pál-majorban kisállat-simogató és díszmadár-kiállítás, a levendulakertben „Eszterháza illatos kertje” családi kézművesprogram várja a látogatókat. Regisztráció: [email protected] vagy a +36 99/537-640 telefonszámon. Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek ITT. A programváltozás jogát a szervező fenntartja!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.