Nagy sikert arattak a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának énekesei

A debreceni fiatalok a 14–17 és a +18 éves kategóriákban remekeltek a III. Wiener Klassiker Danubia Talents nemzetközi zenei verseny énekversenyén.

Gőz József Miklós
2021. 03. 27. 10:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ragyogóan szerepeltek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának énekesei a III. Wiener Klassiker Danubia Talents nemzetközi zenei verseny énekversenyén. A debreceni fiatalok a 14–17 és a +18 éves kategóriákban remekeltek. A versenyen – amelyet a járvány miatt online bonyolítottak le – négy érmet nyertek. Az online megméretés csak növelte a fellépők nehézségeit, hiszen köztudott: a közönség jelenléte inspirálóan hat az énekesekre is.

A nemzetközi énekversenyre sok országból érkezett nevezés. A versenyzőknek videót kellett elküldenük, s az összes felvétel megtekintése után hirdetett eredményt a zsűri. Az abszolút győztes a szerb drámai szoprán, Ruzica Miletic lett. A debreceniek közül négy alap-, illetve mester szakos hallgató ért el helyezést. Kapi Zsuzsanna (felkészítő tanár Iván Ildikó, korrepetitor Böszörményi Judit), Fujita Julia (Újvárosi Andrea, Boda Balázs) és Grega Csaba (Mohos Nagy Éva, Anducska Katalin) első díjat nyert. Takács Lilla (Iván Ildikó, Anducska Katalin) pedig harmadik helyezést ért el.

A Lakatos Péter dékán által vezetett zeneművészeti karon az ének tanszakot vezető Iván Ildikó művész tanár és munkatársai az évek során az ország egyik legszínvonalasabb mesterképzőjévé fejlesztették a debreceni intézményt. Az egyre szigorúbb felvételi vizsga, és a tanulmányok során a napi rendszerességgel zajló kemény munka hozta meg gyümölcseit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.