Napról napra – online kiállítás a MANK Galériában

A MANK honlapján január 13. és február 14. között megtekinthető Napról napra című tárlaton az iparművészet sokféle szakágát képviselik az online kiállító művészek.

Magyar Nemzet
2021. 01. 10. 17:40
null
Attalai Zita, Szegedi papucs reloaded, 2019 Fotó: alkotomuveszet.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Iparművészeti Tagozata hetedik éve állít ki a MANK Galériában, a válogatások kiegészítik egymást. A MANK honlapján január 13. és február 14. között megtekinthető Napról napra című tárlaton az iparművészet sokféle szakágát képviselik az online kiállító művészek: grafika-, textil- és ötvösalkotásokkal is találkozhatunk. A vírusra való tekintettel a kiállítás online tekinthető meg, viszont magyar és angol nyelven nyomtatott katalógust adnak ki.

Attalai Zita, Szegedi papucs reloaded, 2019
Fotó: Alkotóművészet.hu

– A 2020-ban készült művek többsége a megbénult szituációt tükrözi. A tervezés, a fantázia, a kreativitás időszaka ez. Most bármit kitalálhatunk, kivitelezhetünk, módosíthatunk, nem sürget az idő. Az összemosódott napok egy hosszú alkotási folyamatot eredményezhetnek. Éljünk a karantén adta lehetőségekkel! Dolgozzunk azzal, amink van! Fejezzük be azt, amit már rég elkezdtünk, folytassuk a félbe maradt alkotásokat, inspirálódjunk a megélt eseményekből, félelmeinkből! – szólnak a kiállítás kurátora, Lencsés Ida Ferenczy-díjas kárpitművész biztató szavai.

Kiállító textilművészek: Attalai Zita, Gspann Zsuzsa, Szabó Verona, Szalma Ágnes; ötvösművészek: Jermakov Katalin, Kocsor Eszter Sára, Rékasy Bálint, Sándor Eszter, Stomfai Krisztina; grafikusművészek: Káldor Kata, Lőrincz Attila, Tóth Tamás. A fotóművészetet Fodor Györgyi Szeréna, a kárpitművészetet pedig a kurátor, Lencsés Ida képviseli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.