Nem áll le a soproni színház

Nem áll le a munka a Soproni Petőfi Színházban. A teátrum vezetése a kulturális intézmények zárására vonatkozó előírásokat betartva december 10-ig nem hirdet előadásokat, ennek megfelelően módosította műsorrendjét. Próbák, online-tartalom készítése, filmforgatások folynak majd a falak között az elkövetkezendő időszakban.

Magyar Nemzet
2020. 11. 12. 11:06
null
Soproni Petőfi Színház Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: elkészítették az idei, sorrendben immár ötödik intézkedési tervüket, egyelőre december 10-ig. Várják a további rendelkezéseket, amelyekhez alkalmazkodva tűzik műsorra a decemberi előadásaikat.

Ahogy fogalmazott, legfontosabb szempont a rendeletek betartása, a nézők és a dolgozók biztonsága, egészségük megőrzése, a munkahelyek megtartása, a cég működőképességének fenntartása.

Mindemellett a közönséggel folyamatosan szeretnék tartani a kapcsolatot, jelezve, hogy a színház bezárt ugyan, ám a munka tovább folyik a teátrum és a Liszt Ferenc Kulturális Központ falai között. A Sopron Balett folytatja gyakorlásait és a próbákat, hogy a Stabat Mater táncmű azonnal játszható legyen.

A színészi gárda novemberben elkészíti a Peer Gynt televíziós felvételét. Ez többnapos munka lesz a szereplőknek, alkotóknak. Ugyancsak most rögzítik tévés feldolgozásként a Mindörökké Júlia című előadásukat.

Sławomir Mrożek Emigránsok című színművének bemutatója a Soproni Petőfi Színház kamarajátszóhelyén lesz a következő évadban. A két főszereplő Kis Domonkos Márk és Gál Tamás színművészek, a rendező Pataki András. Ennek az előadásnak az online premierjét is megtekinthetik majd a nézők. Ugyancsak a virtuális térben követhetjük a Szakonyi Károly Benn a szobában és A hentes című egyfelvonásosos műveiből készült rádiójátékot, Molnár Anikó és Savanyu Gergely tolmácsolásában. Ebben a hónapban a színházi klubban tűzték volna műsorra a produkciót, most interneten hallgatható meg. A két színművész elkezdi forgatni a fertőrákosi barlangszínházat bemutató turisztikai kisfilmet: egy család szemszögéből ismerhetjük meg a játszóhely értékeit, csodáit. Mindemellett még – meglepetésként – egy Tennessee Williams-darabot is elkezdenek próbálni. Tovább folynak a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar gyakorlásai, készülve az online megjelenésekre.

A Pro Kultúra közművelődési programjait, városi rendezvényeit a rendelkezéseket betartva december 10-ig egyelőre elhalasztják, és az akkor érvényes előírások szerint szervezik tovább.

A jegyirodában nem fogadhatnak személyesen nézőket, ám online és telefonon kapcsolatban maradnak a publikummal. Bíznak abban, hogy rövidesen újból megnyithatnak az intézmények, és továbbra is gazdag, tartalmas kulturális kínálattal várhatják a közönséget. Bizakodásra adhat okot, hogy a nemrég meghirdett, jövő évi barlangszínházi évad előadásaira, koncertjeire már most várakozáson felüli a jegyek és bérletek iránti érdeklődés.

Pataki András
Fotó: MTI

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.