Nem lesz idén Reading & Leeds, sem Rock en Seine fesztivál

A hagyományosan egy időben zajló Reading és Leedsi zenei fesztiválok, valamint a franciaországi Rock en Seine is elmaradnak idén a koronavírus-járványi miatt.

Forrás: MTI2020. 05. 13. 14:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy-britanniai fesztiválpiac egyik legmeghatározóbb nyárzáró eseménye augusztus 28. és 30. között lett volna – írja a BBC News. A fesztiválpáros idei húzónevei között volt Liam Gallagher, Stormzy és a Rage Against The Machine.

A szervezők ígérete szerint a két fesztivál 2021-ben visszatér. Az idei rendezvényekre váltott jegyek jövő nyáron is érvényesek lesznek, de vissza is lehet váltani őket.

Mint közleményükben írták, mostanra egyértelmű vált, hogy a két zenei rendezvény megtartása idén kivitelezhetetlen.

A hagyományosan a readingi Richfield Avenue-n tartott fesztivál 105 ezer, a leeds-i Bramham Parkban rendezett fesztivál 75 ezer ember befogadására alkalmas.

A Rock en Seine fesztivált augusztus 29. és szeptember 1. között tartották volna a Párizshoz közeli Saint-Cloud parkban. A háromnapos rockzenei fesztiválon mások mellett a The Cure és a Rage Against the Machine lépett volna színpadra.

A szervezők reményei szerint 2021-ben visszatér a fesztivál. Addig is a rendezvény egy alternatív formájának megvalósításán dolgoznak. Az idei fesztiválra váltott jegyek árát visszatérítik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.