Nyitásra kész a Soproni Petőfi Színház

Május 13-án folytatja az idei szezont a Soproni Petőfi Színház a Római karnevál kamaraszínházi előadásával, míg a nagyszínpadon május 21-én A padlás című produkcióval kezdenek. Mindezzel egy időben meghirdetik a 100 éves történelmi népszavazás jubileumi eseményeit követve A szabadság évadát, amely ősszel indul. A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban május 22-én kezdődik a legendák előtt tisztelgő nyári programsorozat.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 10:14
null
Jelenet a Tesla – végtelen energia című musicalből Fotó: Béli Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden bérletes és jegyet váltott nézőnek regisztráció után lehetőséget biztosítunk, hogy májustól megtekinthessék az idei évad hátralévő színházi előadásait. A színészek, az alkotók, a munkatársak gazdag kínálattal köszönik meg mindenkinek a járványhelyzetben mutatkozó hűséget, szeretetet és bizalmat – hangsúlyozta Pataki András, a játszóhelyeket működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Az idei évadot május 13-án folytatják a Római karnevál című kamaraszínházi produkcióval, a nagyszínpadon pedig A padlással kezdenek május 21-én. A várható élénk érdeklődés miatt dupla hétvégi előadásokkal készülnek. A Stabat Mater táncművet – igazodva a magyarországi Eucharisztikus Világkongresszushoz – szeptemberben kezdik el újra játszani, azért is, mert a produkció a találkozóhoz kapcsolódva született meg korábban. A nézők június 4-től tekinthetik meg Kálmán Imre népszerű operettjét, A cigányprímást. A Mirandolina című komédiát a zentai társulat vendégjátékaként június 11-től tűzik műsorra. További ajándékként megtekintheti a közönség Katona Imrétől A zuhanás második pillanata című álomjátékot, valamint a Silentio transeo című pódiumestet. Mindemellett a közönség százforintos regisztrációs jeggyel megnézheti a fertőrákosi barlangszínházban a Farinelli című táncos produkciót. Tartogatnak még ráadást is a színházszeretőknek: plusz előadásként a Soproni Petőfi Színház 2020/21-es évadára bérletet váltott nézők a fertőrákosi barlangszínházban a Bánk bán című opera, vagy a Robben Ford és Bill Evans, netán a Stanley Clarke és David Friedman koncert, illetve az Egy csók és más semmi operett valamelyikére 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak egy darab jegyet.

Pataki András kiemelte, hogy cégük dolgozói, a művészek regisztráltak az oltásra, mire nyitnak, már mindenki rendelkezik majd védettségi igazolvánnyal. A nyitás, illetve folytatás bejelentésével egy időben a soproni színház meghirdette 2021/2022-es szezonját, amely A szabadság évada nevet viseli. Ez folytatása az idei hűség évadának. Üzenetében, gondolatiságában és tematikájában követi az 1921. december 14-i helyi népszavazás 100. évfordulója előtti tisztelgést. A szezon felnőtt bérletében öt nagyszínpadi és egy kamaraszínházi előadást kínálnak a közönségnek. Összesen tizennégy bemutatót tartanak, a bérletezést már május 2-án elkezdik – olvasható a tájékoztatóban.

A szabadság évada szeptemberben kezdődik a 120 éve született Németh László Széchenyi című történelmi drámájával, amit Csiszár Imre állít színpadra. A díszelődást a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulója alkalmából szeptember 21-én este tartják. Az évad következő bérletes előadása Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátéka lesz a Zentai Magyar Kamaraszínházzal koprodukcióban, a rendező Pataki András. Szintén ő állítja színpadra a Sík Sándor művéből készült tragédiát, az István királyt.

Az ügyvezető arról is beszámolt, amint a törvényi lehetőségek engedik, azonnal megnyitják a témaparkot, ahol május 22-én kezdődik a nyári kulturális programsorozat a Bagossy Brothers Company koncertjével, amelyre már minden jegy elkelt. Az idei nyári szezont A legendák évadának keresztelték el, így érkezik Robben Ford, Bill Evans, Stanley Clarke, David Friedman, Presser Gábor, Charlie, Kovács Kati, Rúzsa Magdi és Bogányi Gergely. Látható lesz a Bánk bán, a Carmina Burana, az István, a király, a Recirquel társulat My Land című darabja és a Tesla – Végtelen energia című musical is. Összesen harminc produkciót kínálnak a nézőknek május végétől szeptember elejéig.

Jelenet a Tesla – Végtelen energia című musicalből
Fotó: Béli Balázs

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.