Önfeledt szórakozás a Mesterkurzus epizódban

Egy különleges adás várja péntek este a Virtuózok V4 nézőit, amikor önfeledten hallgathatják kedvenceik előadását. Az eddigi gyönyörű pillanatok és a továbbjutók miatti izgalmak után most döntési helyzet nélkül élvezhetik a Mesterkurzus adás műsorát. Az összes versenyző színpadra lép, sztárvendégük pedig Lang Lang, a világhírű kínai zongorista lesz.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 14:30
null
A Virtuózok V4 döntősei Fotó: Hegedűs Bence
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zongoravirtuóz maga is csodagyerekként indult, a Virtuózokhoz hasonlóan fontosnak tartja a zenei utánpótlás nevelést, a tehetséggondozást. Rendszeresen tart mesterkurzusokat kiemelkedő ifjú tehetségeknek, egyik kurzusára néhány éve a Virtuózok egykori győztese, Boros Misi is eljutott.

A Mesterkurzus epizódban tehát nem lesz kieső, a zsűritagok és a szuperzsűri mentorként értékeli a gyerekek produkcióit. Gabriel Prokofiev és Maxim Vengerov után, a harmadik adás szuperzsűri tagja Coco König osztrák-magyar származású színésznő, a Jutalomjáték című film sztárja.

Magyarországot a fináléban, december 18-án Abouzahra Amira (hegedű) és Rozsonits Ildikó (zongora) képviselik. Nagy népszerűségnek örvend a magyar nézők körében is a nyolcéves szaxofonos kislány, Kristina Vasic, és a kilencéves lengyel hárfás, Zarina Zaradna. A részt vevő öt országban a szakmai zsűri a helyi válogatók során mindenhol kiválasztott négy-négy tehetséges fiatalt, akik bekerültek a televíziós adásokba, majd az a nemzetközi zsűri döntése alapján országonként két-két versenyző jutott be a december 18-i szuperdöntőbe, ahol országonként egy győztes versenyzőt hirdetnek. A finálé-szuperdöntő sztárvendége és szuperzsűrije pedig Maestro Plácido Domingo lesz, aki fia szerzeményét fogja vezényelni. Ifjabb Plácido Domingo a zeneszerzője a Virtuózok főcímzenéjének, melyet a fináléban a Budafoki Dohnányi Zenekar ad majd elő, Maestro Domingo vezényletével.

Idén a közreműködők is nemzetköziek. A műsor két házigazdája a legendás német showman, Thomas Gottschalk és Ida Nowakowska, népszerű lengyel színésznő-műsorvezető. A nemzetközi, állandó zsűri tagjai: Miklósa Erika magyar koloratúrszoprán, Alicja Węgorzewska lengyel mezzoszoprán, Gabriela Bohacova cseh zenei fesztiváligazgató, Peter Valentovic szlovák karmester, Szerbiát pedig a harmadik adástól Silvana Grujic, a szerb köztelevízió zenei igazgatója, zongoraművész, zenetudós képviseli.

A Virtuózok V4 döntősei
Fotó: Hegedűs Bence

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.