Online előadások és élő közvetítés a Miskolci Nemzeti Színházból

Saját fejlesztésű online oldallal jelentkezik a Miskolci Nemzeti Színház. Az élő közvetítések mellet visszanézhetőek lesznek a teátrum korábbi előadásai is.

Magyar Nemzet
2021. 02. 01. 15:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színház honlapján nyomon követhető programsorozat mától érhető el. Február 6-án, szombaton a 2018-ban bemutatott Édes Anna tekinthető meg Rusznyák Gábor rendezésében, a főszerepet Mészöly Anna alakítja. A csütörtökönként és szombatonként jelentkező közvetítések sorában láthatjuk majd a Játék a kastélyban, a Bűn és bűnhődés, az Üvöltő szelek vagy a Tóték című darabokat is.

A színház művészei abban bíznak, hogy közönségük ebben a bizonytalan időszakban is velük marad, ezért valós idejű előadásokkal is készülnek, melyekre szintén a honlapon lehet jegyet váltani. A nézők ezeket az élő közvetítéseket is otthonukból követhetik figyelemmel online.

Az Édes Anna című darab Rusznyák Gábor rendezésében szombaton tekinthető meg
Fotó: Éder Vera

„Alig bírjuk kivárni, hogy újra találkozhassunk nézőinkkel! Ők éltetnek minket, velük együtt vagyunk egy közösség, ezért nem akartuk őket cserben hagyni ezekben a nehéz időkben. A technikát segítségül hívva, most újra együtt nevethetnek, könnyezhetnek és rendülhetnek meg velünk – egyelőre a képernyőn keresztül, hiszen otthonról is itt a helyük” – olvasható a színház közleményében.

Természetesen a munka a járvány miatti kényszerszünetben is folytatódik. Amint a helyzet lehetővé teszi a nyitást, a Miskolci Nemzeti Színház a Béres Attila rendezésében elkészült Producerek című musicallel indít, ugyanakkor – a járványügyi előírások betartása mellett – elkezdődtek Szomory Dezső Hermelin című színművének, valamint Petőfi Sándor A helység kalapácsa című komikus eposzának próbái. Ez utóbbi a Miskolci Balett táncelőadásaként kel életre.

Folytatódik a teátrum A deszka népe – Történetek a színfalak mögül elnevezésű videósorozata is, amely hetente jelentkezik különböző háttér információkkal, valamint a kulisszák mögé is betekintést enged. A színházi világ iránt érdeklődők ilyen módon megismerkedhettek már a díszlettervező, a jelmeztervező, a kellékes vagy a korrepetítor munkájával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.