Online rendezi Vidnyánszky Attila a Rómeó és Júliát

A Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia próbái annak ellenére sem álltak le, hogy a teátrum vezérigazgatója, az előadás rendezője, Vidnyánszky Attila koronavírustesztje múlt kedden pozitív lett – derül ki a Nemzeti Színház közleményéből.

Magyar Nemzet
2020. 11. 02. 17:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shakespeare leghíresebb szerelmi történetének, a Rómeó és Júliának a bemutatóját ugyan december 18-ra kellett halasztani a Nemzeti Színházban, de a munka így sem állt meg, mivel péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz:

Fotók: Eöry Szabó Zsolt /Nemzeti Színház

A különleges látványvilágú (díszlet: Cziegler Balázs, jelmez: Berzsenyi Krisztina) előadás címszerepeiben Szász Júlia és Herczegh Péter lépnek színpadra, a legendás karaktereket Nagy Mari, Blaskó Péter, Berettyán Nándor, Bordás Roland, Tóth Auguszta, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Szabó Sebestyén László, Berettyán Sándor, Schnell Adám, Rácz József és Szép Domán keltik életre.

„Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket. Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről, mint legcsodálatosabb ajándékról és annak elpusztíthatatlanságáról. A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel” – mondta Vidnyánszky Attila a Rómeó és Júliáról.

A bemutatóhoz kapcsolódóan meghirdetett spotverseny még tart, a decemberi előadásokra pedig már elérhetők a jegyek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.