Országos premieren mutatják be a Lesz VOLT című zenés filmet

Ugyan elmarad az idei VOLT fesztivál, a szervezők július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek: a Lesz VOLT című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnap pedig országos tévépremierként az M2 Petőfi TV tűzi műsorára.

Magyar Nemzet
2020. 06. 29. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a fesztivált nem rendezik meg ebben az évben, a hagyományok szerint július 1-jétől a VOLT színeibe öltözik Sopron első számú jelképe, a Tűztorony. Az eredeti tervek szerint 28. alkalommal kezdődött volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, de július 4-én este fél kilenckor a soproni Fő téren és Budapesten az Akvárium Klub teraszán láthatja először a közönség azt a zenés filmet, amely a VOLT történetét mutatja be.

– A közönség, a fellépőink és mi, szervezők is nehezen viseljük, hogy két és fél évtized után idén nem találkozhatunk Sopronban. Sokat törtük a fejünket, mivel próbáljuk legalább részben pótolni a pótolhatatlan élményeket, köszönteni a közönségünket. Könyves Dina rendezővel az elmúlt 27 év fontos pillanatait gyűjtöttük össze: emlékezetes koncertek, interjúk, emlékek kilencven percben – ez az Ami VOLT, az csak LESZ gerince. Azt remélem, nemcsak nekünk, de mindenkinek jó érzés lesz ezt megnézni. Azoknak, akik valaha jártak nálunk, akik alig várják, hogy újra Sopronban találkozzunk – nyilatkozta Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója.

A filmben az alkotók részleteket mutatnak többek között a Linkin Park emlékezetes egyik utolsó, a VOLT-on adott koncertjéből, a rendszeres VOLT-os fellépők közül pedig megszólal Ákos, Lukács László, Marsalkó Dávid, Lovasi András, Müller Péter Sziámi, a Punnany Massif, a Wellhello és a fesztivál szervezői is.

A nyilvános vetítések (amelyeken csak ötszáz-ötszáz fő vehet részt) egy időben zajlanak majd Sopronban és Budapesten, a belépés feltétele, hogy a nézők VOLT-os pólót viseljenek. Sopronban DJ Jokó nyitja az eseményt, az Akváriumnál pedig a Halott Pénz tagjai, Dedmani, Venom és a Brains–Irie Maffia frontember, Columbo bulijával folytatódik az este a vetítés után.

Július 5-én, vasárnap este a Petőfi TV műsorváltoztatással országos premierként mutatja be a filmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.