Ősszel Budapesten koncertezik Estas Tonne

Október 21-én az orosz gitárvirtuóz és énekes, Estas Tonne lép fel a MOM Kulturális Központban. Az Essential Sounds of the Universe – Az Univerzum létfontosságú hangjai című koncert egy olyan hangutazás a rendkívüli művésszel, amelyen betekintést nyerhetünk a teremtésbe egy új, tágabb perspektívából.

2021. 01. 12. 14:07
null
Estas Tonne cigány, klasszikus, latin, rock elemeket sző zenéjébe Forrás: MOM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020-as nemzetközi Vision turné a járványhelyzet miatt 2021-re tolódott, ám az eredetileg tervezett tematikával érkezik Budapestre. A zene immateriális és megfoghatatlan művészeti ág, mely hatásosan tudja befolyásolni belső víziónkat, ezért kapta a turné a Vision címet – áll a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Estas Tonne Oroszországban született, nyolcévesen kezdett gitározni. Az 1990-es években családjával Izraelbe költözött, majd útja New Yorkba vitte, ahová éppen egy héttel a 9/11 terrortámadás után érkezett meg. Megismerkedett Michael Shulman utcazenésszel, akivel később fellépett a 9/11 évfordulóján rendezett megemlékezésen, valamint később két közös albumot is kiadtak. Tonne utcazenészként Mexikótól Indiáig sok helyen megfordult, így kapta a gipsy trubadúr vagy modern trubadúr nevet. Úgy használja hangszerét, mintha egy teljes zenekar lenne. Hathúros akusztikus gitáron játszik pengető nélkül, a szólót ritmussal és sétáló basszussal kombinálja. Cigány, klasszikus, latin, rock és más elemeket sző zenéjébe, mely időnként felemelő és örömteli, máskor szomorú és melankolikus. Ma már a világ számos nagy fesztiváljának vendége, 2014-ben fellépett Balatonakarattyán az Everness Fesztiválon.

Estas Tonne cigány, klasszikus, latin, rock elemeket sző zenéjébe
Fotó: MOM

„Történetet mesélni zenével, amelynek nincs szövege, a kifejezésnek egy különleges módja. A hallgató saját maga hozhatja létre a neki megfelelő történetet anélkül, hogy a mesélő bármit is mondana. Persze kísérletezek dalokkal, versekkel és sztorikkal is. Ezek között vannak dolgok, amik már egyáltalán nem fontosak és van néhány, ami magától jön” – vallja a művész.

A MOM Kulturális Központ programjai itt érhetőek el.

A Fonó koncertjei megtekinthetők itt.

A koncertre a jegyek már elérhetők: https://fono.jegy.hu/program/estas-tonne-essential-sounds-of-the-universe-121472

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.