Öt év után megjelent a Zűrös Banda második lemeze

A Zűrös Banda második lemeze a 2021 címet viseli, egy nehéz évben született, de tele alkotó energiával és saját számokkal. A lemezbemutatóra június 4-én kerül sor a Fonóban.

Magyar Nemzet
2021. 05. 14. 11:09
null
Fotó: Barcsik Géza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt év telt el a Zűrös Banda első lemeze óta, amely rögtön megjelenése után robbantotta a nemzetközi toplistát, felkerült a legrangosabb felületre, a World Music Charts Europe-ra. A zenekarnak ebben az évben volt ideje összerakni az új lemez anyagát, amely régóta érett már – koncerteken, próbákon. A Zűrös Banda új albumán előtérbe kerültek a magyar népdalfeldolgozások, magyar nyelvű saját szerzemények, de a balkáni kötődés érezhetően megmaradt, ahogyan a virtuóz hangszerkezelés, a szenvedélyes játék és az egymásra figyelés is.

Fotó: Sándor László

A zenekar így jellemzi saját magát: „A zenekar-alapításban – a tagokat összekötő többéves barátság mellett – leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a magyar és modern balkáni zenéért.” Kezük alatt a népzenei témák és dalok (magyar, szerb, macedón, bolgár, román) stílushűen szólalnak meg, miközben a ritmusszekció modernebb hangzással támasztja alá a gyönyörű dallamokat, amik Básits Branka hangján szólalnak meg, többségében magyarul.

A lemez kapható a Fonó webboltjában, a terjesztőknél és hamarosan digitális terjesztésben is.

Ízelítőül egy szám a lemezről ITT hallgatható meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.