Öten, félezer filmben

Ötödik alkalommal rendezi meg április 22–27. között a Magyar Filmhetet a Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

Magyar Nemzet
2019. 04. 08. 14:48
null
Bánsági Ildikó és Andorai Péter a Bizalom című, Oscar-díjra jelölt Szabó István-alkotásban Forrás: Filmarchívum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötödik alkalommal rendezi meg április 22–27. között a Magyar Filmhetet a Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. A magyar filmtörténetbe sok művész írta be a nevét, őket szeretné méltatni ezentúl minden évben életműdíjjal a Magyar Filmakadémia Egyesület.

Az elismerést öt személy kaphatja meg: elsőként Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera veheti át Varga Vilmos ötvösművész alkotását a nyitógálán, április 22-én a Corvin moziban. Andorai Pétert, a Nemzet Színésze címmel és Prima díjjal kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színészt közel 90 filmben láthatta a közönség.

Bánsági Ildikó és Andorai Péter a Bizalom című, Oscar-díjra jelölt Szabó István-alkotásban
Fotó: Filmarchívum

Bánsági Ildikó, a Nemzet Művésze címmel és Prima díjjal kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja pedig mintegy 110 filmben szerepelt.

Az idén 85 éves Bodrogi Gyula a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, akit 170 filmben láthattunk, de maradandót alkotott Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Venczel Vera Jászai Mari-díjas, Prima díjas, érdemes és kiváló művész is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.