Ötletpályázatot hirdet a Nemzeti Színház

Ötletpályázatot hirdet a Nemzeti Színház a történelmi Magyarország területén egykor és ma létező kőszínházakat bemutató, interaktív emlék- és bemutatópont megalkotására.

Magyar Nemzet
2020. 10. 12. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatra beérkezett munkákat a színház vezetése bírálja el. A pályázati dokumentációkat benyújtók között a Nemzeti Színház egymillió forintot oszt szét – áll az intézmény lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint a nagy hagyományokkal rendelkező, a világon egyedülálló földrajzi sűrűségű, szépségű és kulturális erejű magyar színházi hálózatot szeretnék meg-, illetve felidézni az emlék- és bemutatóponttal,amelynek célja a dokumentálás is: interaktív funkciói és látványosságai segítségével kívánja bemutatni a színházi hálózat múltjának dokumentumait – fotókat, film-, videó- és hanganyagokat –, illetve jelenét. A pályázati kiírásban hangsúlyozzák, hogy a dokumentáció, a színházakat bemutató interaktív, digitális háttér-adatbázis bővíthető kell hogy legyen. Arra is kitérnek, hogy az emlékpontnak látványos vizuális megjelenéssel kell bírnia fizikai valóságában, illetve a különböző digitális eszközökön megjeleníthető háttértartalmaiban egyaránt.

A felhívás szerint a Nemzeti Színház az épülete előtti szilárd burkolatú téren kívánja elhelyezni az emlék- és bemutatópontot.

A felhívás ötletpályázat, vagyis nem végleges terveket várnak, hanem a kreativitásra hangsúlyt fektető, egyedi elképzeléseket. A pályázatot kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani az [email protected] e-mail címre október 31-ig.

A pályázati kiírás részletei ezen a linken találhatók meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.