Pályázat a Kádár-kor koncertélményeinek megfogalmazására

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére hív minden beat- pop-, táncdal- és rockrajongót. A pénzdíjas felhívásra bárki küldhet egy történetet, aki szívesen elmesélné a Kádár-korban esett legkedvesebb, legváratlanabb vagy éppen legviccesebb koncertélményét.

Magyar Nemzet
2020. 05. 13. 14:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog által kiírt pályázatra olyan, 1.500–5.000 leütés terjedelmű anekdotákat, tárcákat, elbeszéléseket, egyperceseket várnak, amelyek megmutatnak valamit abból, ami miatt a leginkább szeretjük az élő zenét. A legjobban sikerült írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közlik, szerzőiket pedig az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított, a beatkorszak hősei által dedikált, értékes könyvcsomaggal jutalmazzák, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője pedig 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintos díjazásban is részesül. A történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, a szervezők azonban kizárólag olyan fényképeket fogadnak el, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja. A beküldési határidő 2020. június 30.

A Hangfoglaló Program a jelen és a jövő tehetségeinek támogatása mellett a magyar könnyűzene múltjának feltárását is kiemelt helyen kezeli. A Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram a poptörténet emlékeinek kultúrtörténeti és művelődéstörténeti szempontú feltárásáért tevékenykedik.

A történeteket, illetve a kiírással kapcsolatos kérdéseket az [email protected] címre várják a szervezők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.