Pénteken kezdődik a Körös-völgyi Sokadalom

Kézműves vásár, mesterségek bemutatói, bábelőadások, játszóházak várják a látogatókat a 20. Körös-völgyi Sokadalmon; a Dél-Alföld népművészetét bemutató seregszemlét június 28. és 30. között rendezik meg Gyulán – hangzott el a háromnapos rendezvény sajtótájékoztatóján kedden, Gyulán.

Forrás: MTI2019. 06. 25. 23:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztiválon a magyar népi kultúra szinte minden elemét megjelenítik – mondta Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, a rendezvény egyik szervezője.

A színpadi programokban minden korosztály bemutatkozási lehetőséget kap – tette hozzá, kiemelve, hogy a népi kismesterségek képviselői bemutatókkal, vásárral készülnek. A családokat bábelőadások, gólyalábasok, kézműves játszóházak és játszótér várja.

A rendezvény felidézi a régi vásárok hangulatát, a Dél-alföldi viseletek régen és ma című kiállítás pedig mintegy 30 ruhán keresztül bemutatja, hogyan öltözködtek eleink.

A három nap során számtalan néptáncegyüttes, népzenekar mutatkozik be a XIII. Határ Menti Összművészeti Fesztivál (június 28.), a XIII. Országos Gyermektáncfesztivál (június 29.), a XXIII. Békés Megyei Néptáncosok Találkozója (június 29.) és a Békés Megyei Néptáncgála (június 29.) keretében.

A Körös-völgyi Sokadalom és a Gyulai Várszínház 56. évadjának hivatalos megnyitójára június 28-án este kerül sor.

Az idei fesztivál, mint ahogy a korábbiak is, igazi összefogás keretében valósul meg – mondta Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere (Fidesz-KDNP). A jubileumi rendezvénysorozat a gyulai nyár egyik legszínesebb programjaként várja a helyi lakosokat és a városba érkező vendégeket – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.