Rangos külföldi seregszemlén a Kecskemét City Balett

A Barta Dóra érdemes művész vezette társulat október 27-én lép fel a lengyelországi Tarnowban a Nemzetközi Táncszínházak Fesztiválján.

Magyar Nemzet
2019. 10. 21. 11:52

A Barta Dóra érdemes művész vezette társulat október 27-én lép fel a lengyelországi Tarnowban a Nemzetközi Táncszínházak Fesztiválján.

Első alkalommal képviseli Magyarországot, Kecskemétet és a Katona József Színházat egy külföldön megrendezett táncművészeti fesztiválon a Kecskemét City Balett (KCB). A Barta Dóra érdemes művész vezette társulat október 27-én lép fel a lengyelországi Tarnowban a Nemzetközi Táncszínházak Fesztiválján, amely egyaránt lehetőséget ad a tapasztalt és a debütáló művészeknek, valamint a kiemelkedő, innovatív társulatoknak. A hetedik éve működő kecskeméti együttes a Rómeó és Júlia táncszínházi produkcióval vesz részt a rangos seregszemlén.

A klasszikus történetet a fiatalok nézőpontjából, humorral átszőtt, helyenként ironikus módon álmodták színpadra az alkotók Fotó: Mészáros Csaba

– A nemzetközi megméretés egyértelmű elismerése annak, hogy a KCB mind művészeti formanyelvében, mind előadásmódjában megfelel a jelenleg elvárt nemzetközi kortárs táncművészeti trendeknek is – mondta lapunknak Barta Dóra, az előadás rendező-koreog­ráfusa. Az idei fesztivál fő gondolata a hagyomány és a modernitás közötti viszony tükröződése, Barta Dóra rendezői koncepciójával ehhez igazodva viszi színre a drámairodalom legismertebb szerelmi történetét, modern és klasszikus zenei elemekkel fűszerezve a Mátravölgyi Ákos tervezte díszletek és kellékek között.Barta Dóra Prokofjev Rómeó és Júliájához készített koreográfiáját tavaly március 14-én láthatta először a közönség.

A klasszikus történetet a fiatalok nézőpontjából, humorral átszőtt, helyeknként ironikus módon álmodták színpadra a kecskeméti alkotók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.