Régimódi történet és szilveszteri gála a szolnoki színházban

 Több előadás is látható még az idén, Szilveszter pedig ismét a felhőtlen szórakozásé lesz.

Gőz József Miklós
2020. 12. 26. 18:15
null
A Régimódi történet szereplőgárdája Fotó: Szolnoki Szigligeti Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolnoki Szigligeti Színháznak is betett a koronavírus második hulláma. Az egyik vendégművész pozitív tesztje után előbb a vele egy öltözőben mozgó színészek kerültek karanténba, majd a társulat többi tagjánál is kimutatták a kórt. Szerencsére enyhe tünetekkel megúszták, aztán – a korlátozások figyelembe vételével online – ismét megindult a színházi élet. A hónap elején így online premierben bemutatták a Bakaruhában című Hunyady Sándor-darabot a Szín-Mű-Hely kamaraszínpadon. A Valcz Péter által rendezett darab három érdekes mozzanatot is tartalmazott. Összekötötték a színpadot a nézőtérrel, a színdarab szövegébe beemelték a szerző novellaként is megírt művének több szövegét, s a főhős (Dósa Mátyás) mint narrátor jár ki és be a színpadról. A közönség is szerette, szereti a darabot, valamint a szakmai kritika is jónak értékelte.

A fentiek miatt eltolódott a Régimódi történet színrehozatala is, hiszen néhány szereplő színésze karanténba került. Szabó Magda sikerdarabját Csiszár Imre rendezte.

A Régimódi történet népes szereplőgárdája
Fotó: Szolnoki Szigligeti Színház

A zűrzavaros december 2–8. közötti időszakban újraírták a műsort. A bérlet-tulajdonosokat telefonon keresték meg a szükséges egyeztetés céljából. Felhívták figyelmüket, hogy ha több bérletük van, de a bérlők nem egy helyen laknak (nem egy számítógépen nézik a műsort, akkor ehhez annyi e-mail címre van szükség, ahány IP-címmel rendelkeznek.

Ez az előadás is látható még az idén, az év utolsó napjaiban csakúgy, mint a Kaviár és lencse, A beszélő fa című gyermek előadás, és a Kőmíves Kelemen is.

Szilveszter pedig ismét a felhőtlen szórakozásé lesz. Ez mindig nagy eseménye volt a színháznak, függetlenül attól, hogy a Duna tévé közvetíti vagy sem. (Az idén a Kaposvári Csiky Gergely színház szilveszteri gáláját közvetítik.) A tőlük már megszokott színvonalú szilveszteri gálaműsort adják elő online felületeken.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.