Rendhagyó Tavaszi Tárlat Debrecenben

Ma 15 órától lesz nyilvános a Belső csend című kiállítás a cívis város közösségi felületein.

Magyar Nemzet
2020. 05. 02. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belső csend címmel virtuális kiállításon mutatják be azon képző- és fotóművészek munkáit a Kölcsey Központ honlapján, illetve Facebook-oldalán, akik ezt a nyilvánosságot választják, illetve megfelelnek a kiírás feltételeinek. A szervezők elsősorban a mostani rendhagyó időkre reflektáló alkotásokat, de az országos tárlatokon és korábbi Tavaszi Tárlatokon még nem szerepelt műveket is vártak és várják a tárlatra, amely az eredetileg tervezett időpontban, ma 15 órától lesz nyilvános Debrecen közösségi felületein, és június 2-ig lesz elérhető.

A hónap folyamán a újabb és újabb részletekkel bővül a tárlat: a művek mellett az alkotó maga is megjelenik, fotóval, személyes vallomással, némelyek kisfilmmel árnyalják, értelmezik a művet vagy az életpályát.

A virtuális kiállítás idején a látogatók internetes szavazáson – melynek eredményét a záró napon összesítik – dönthetik el, mely alkotók műveit látnák még szívesen. Szavazni a Kölcsey Központ Facebook-oldalán képes formában közzétett alkotások kedvelésével („lájkolásával”) lehet. A legeredményesebben szereplő legfeljebb 10 alkotó a közvetkező évben egy közös kiállításon mutatkozik majd be a Kölcsey Központban.

A tárlatra a vizuális tárgyalkotó művészeteket hivatásszerűen művelő, Hajdú-Bihar megyei, debreceni vagy szoros helyi kötődéssel rendelkező alkotók jelentkezését vártak: országos szakmai szervezet (Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége vagy a Magyar Fotóművészek Szövetsége) regisztrált tagjait, és/vagy a vizuális felsőfokú szakképzésben végzetteket, illetve hallgatókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.