Magyar rock határtalanul a Rocker rádió hétvégéjén

Ezen a hétvégén túlzás nélkül médiatörténelmet ír a Rocker rádió. A napi negyvenezres hallgatású online rádióállomás ugyanis a teljes hétvége során a határon túli magyar rockzenekarokat állítja a fókuszba.

Magyar Nemzet
2020. 10. 23. 18:30
null
Fotó: Rocker Rádió
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amióta elindult a rádió, kiemelt fontosságúnak tartjuk azon zenekarok bemutatását, akik máshol egyáltalán nem kaphatnak lehetőséget. A fiatal magyar rockbandák közül már több mint száz mutatkozott be a Rocker rádióban és játsszuk is dalaikat rendszeresen. S mivel a nemzet részének érezzük a határon túli magyarokat is, természetesen ők is rendszeresen szerepelnek nálunk – mondta Kalácska Gábor a Rocker Rádió alapítója.

Fotó: Rocker rádió

Határon túli magyar előadókat tehát folyamatosan hallani a műsorban, azonban

olyanra még sosem volt példa a hazai rádiózás történetében, hogy egy teljes hétvégén át róluk szóljon a műsor.

Ezt régi adósságunknak éreztük, és kicsit kellemetlen is, hogy amíg például Miskolc vagy Debrecen, esetleg Győr kapcsán azonnal tud szinte bárki két-három helyi minőségi rockzenekart sorolni, addig Marosvásárhely, Nagyvárad vagy Kassa esetében egyet sem ismerünk, pedig ott is remek bandák működnek. Épp ezért egy új sorozatba kezdünk: tematikus napok formájában mutatjuk be az egyes határon túli nagyobb városok, tájegységek rockéletét, szakértők segítségével. Ennek első darabja hallható a hétvégén – fogalmazott Thuróczy Richard a Rocker rádió alapítója.

Fotó: Rocker rádió

A különleges ünnepi hétvégén két kiváló felvidéki zenekar: a Rómeó Vérzik és a Phoenix Rt vadonatúj albumait ismerheti meg a közönség, emellett a rádió a marosvásárhelyi rockéletet mutatja be részletesen. A helyi zenekarok dalai mellett interjút is hallhatnak a műsort követő Hints Zoltánnal, a helyi Rocksuli igazgatójával.

A műsor a a rádió internetes oldalán , a nagyobb hazai és nemzetközi internetes rádiómegosztó portálokon és a rádió Android és iPhone telefonokra kifejlesztett applikációján hallgatható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.