Schubert-dalesttel zárja az évet a Coopera

Dalok, kvintettek, versek, prózák Franz Schubert emlékére címmel rendez ingyenes, online zenei és irodalmi estet a Coopera december 19-én.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 10:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koncerten, amelyet a Coopera Facebook-oldalán közvetítenek, fellép mások mellett a Kossuth-díjas Kolonits Klára, Mester Viktória, a Liszt-díjas Molnár Levente és Boncsér Gergely. A dalestet kortárs irodalmárok és a Virtuózok Kamaraegyüttes közreműködése teszi színesebbé.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejövő programot Pócsmegyerről közvetítik, az egyetlen olyan magyar városból, ahol – az Esterházy család meghívására 1818-ban – Franz Schubert járt.

A Schubertiada programját Pócsmegyerről közvetítik
Fotó: Facebook

Az online, ingyenesen közvetített koncert műsorában Schubert számos dalciklusából csendülnek majd fel művek, valamint hangszeres darabok a Virtuózok Kamaraegyüttes fiatal zenészeiből alakult kvintett tolmácsolásában. A zenés estet magyar klasszikus és kortárs irodalmi szövegek, esszék egészítik ki, a magyar irodalmi élet elismert képviselőinek előadásában, a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatóságával való együttműködés eredményeképp. Az irodalmi esten fellép Fried István, Kukorelly Endre és Murányi Sándor Olivér.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.