Sikeres a Concerto Budapest koncertfilmje

A sikeres bemutató után a Mezzo TV a következő öt évben több alkalommal is megismétli a koncertet.

Magyar Nemzet
2020. 06. 15. 19:29
null
Keller András karmester és Szabó-Stein Imre rendező Fotó: Valuska Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is hírt adott, a Mezzo komolyzenét és dzsesszt sugárzó francia tematikus tévécsatorna május 29-én sugározta minden nemzetközi platformján, így Magyarországon is a Concerto Budapest és a Kremerata Baltica, Keller András karmester és Gidon Kremer hegedűművész nevével fémjelzett és Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjét. A televíziós premiert követően a zenekar honlapján és az Indexen egy hétig volt elérhető ingyenesen a koncert. Első körben, ez az úgynevezett élő stream, hetvenezres nézettséget hozott, az utána következő napokban folyamatosan nőtt az érdemi megtekintések száma. Rövid idő alatt a film átlépte a kétszázezres nézőszámot, és ezzel kinyílt egy új irány a Concerto életében, köszönhetően annak is, hogy, amint a rendező fogalmazott, „az ilyen igényességű film egyszerre szolgálja a zenét, mutatja be a zenekart és képi világa segíti a koncert befogadását”.

Keller András karmester és Szabó Stein Imre rendező
Fotó: Valuska Gábor

A Concerto Budapest különleges anyaga párosult a Mezzo nemzetközi ranggal bíró csatorna hírével, amitől létrejött egy természetes kíváncsiság a film iránt. A sikeres bemutató után a Mezzo TV a következő öt évben több alkalommal vetíti majd le, ismétli meg a koncertet.

– Ahhoz, hogy külföldi helyszíneken mutatkozzon be a zenekar, ez a filmmegjelenés hatalmas promóciós fegyver, mert nyilvánvalóan megmutatja, hol tart és mire képes a Concerto Budapest. Megnyit egy másik utat is, hogy érdemes ezzel foglalkozni. A zenészek hagyományosan a lemezben hisznek, de a film, ha komoly, minőségi csatornán mutatják be, akkor sokkal több emberhez jut el. Az élő streamet csak akkor érdemes használni, ha annak alapos oka van, a hagyományos koncertfelvételek pedig nem igazán tesznek hozzá az élményhez. A jövőt ezért a nagyszabású filmes megoldásban látom. Keller András zeneigazgatóval közös célunk, hogy évente meg tudjunk valósítani egy ilyen nagyszabású vállalkozást – nyilatkozta Szabó Stein Imre, a film rendezője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.