Stílusgyakorlatok és fekete komédia Salgótarjánban

Természetesen e járványos időkben a Zenthe Ferenc Színházban sem folyik a megszokott élet.

Gőz József Miklós
2021. 01. 11. 18:30
null
Jelenet a Stílusgyakorlatok című előadásból: Bakos-Kiss Gábor, Jakab Csaba és Marjai Virág Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház sajnálattal adta hírül nézőinek, hogy az Énekes madár január 28-ára tervezett bemutatója a járványügyi intézkedések meghosszabbítása miatt elmarad. Ugyanakkor megnyugtatta őket, hogy a próbafolyamat rendes ütemben zajlik, és ha majd könnyítések jönnek, a bemutató sem marad el.

Salgótarján színházi életét, a szórakoztató és zenei programokat a József Attila Művelődési és Konferencia Központ szervezi. Az üvegcsarnok gyakran helyszíne kiállításoknak, bemutatóknak, a zenés-táncos szórakozásnak. Természetesen e járványos időkben itt sem folyik a megszokott élet.

Részlet a színház korábbi gyermekelőadásából
Fotó: Zenthe Ferenc Színház

A közönség az online körülmények között ingyen élvezheti az előadásokat a színház YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán a LiveStream linken. (Igaz, a Kedves Színészeink című sorozatot a járvány előtt is ingyen látogathatták a nézők.) Január 12-én, kedden 17 órakor Koltai Róberttel, a nemzet színészével láthatunk adást, amelynek moderátora – csakúgy, mint az eddigiekben a Zenthe Klubban – Susán Ferenc lesz. De 15-én már egy színházi bohózatot nevethetünk végig, a Black Comedyt, amelyben világosban van sötét, és sötétben világos. A többi napokon a Stílusgyakorlattal, Bodrogi Gyulával, Erdélyi Gáborral, a Ludas Matyi mesejátékkal, Molnár Piroskával, Rácz Jánossal, A kör négyszögesítésével, a Hazatéréssel és Haumann Péterrel is találkozhatunk a virtuális térben. Január 23-án pedig az elmúlt évek újévi koncertjeiből láthatnak, hallhatnak hangversenyt az érdeklődők.

Jelenet a Stílusgyakorlatok című előadásból: Bakos-Kiss Gábor, Jakab Csaba és Marjai Virág
Fotó: Komka Péter

A kultúra más művelői távolabbra néznek, feltehetőleg bíznak a februárban esedékes könnyítésekben is, így már nem online, hanem a fizikai valóságban terveznek. Március 9-i műsorukra, a Világvégére már lehet jegyet venni a jegyvásárlás címszó alatt közzétett ábra segítségével. Ezen a Dumaszínház előadói lépnek fel. Áprilisban meg két eseményük lesz, az egyik Bagdy Emőke előadása a nagyon aktuális címmel: Kiutak a válságból, a másik pedig Ember a falvédőről címmel a L’art pour l’art Társulat előadása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.