Svábok a jelenben és egy bolgár vallomásai

Kettős könyvbemutatón ismertetik ma Doncsev Toso és Bihari Zoltán új kötetét a Virág Benedek Házban.

Magyar Nemzet
2020. 09. 25. 10:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budavári Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat és a Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat kettős könyvbemutatót szervez ma 15 órakor a Virág Benedek Házban. Az eseményen Doncsev Toso Az alkony harmatcseppjei című könyvének, valamint Bihari Zoltán szerkesztő Mi, svábok című könyvének ismertetésére kerül sor.

A Doncsev Toso szociológussal, íróval, fordítóval, volt államtitkárral (első Fidesz-kormány), a Haemus kétnyelvű kulturális és társadalmi folyóirat alapítójával a beszélgetést Mészáros Márton kulturális újságíró vezeti, és az író az Egy bolgár vallomásai című korábbi, majd tavasszal megjelenő új könyvéből is felolvas részleteket.

A számtalan magyar és bolgár állami, irodalmi és akadémiai elismeréssel kitüntetett Doncsev köteteit a Napkút Kiadó jelenteti meg. A Bolgár Borok Nagykövetsége jóvoltából bolgár borokat is kóstolhatunk a rendezvényt követő állófogadáson.

A Mi, svábok című kötetet a Nemzeti Értékek Könyvkiadó jelenteti meg. A könyv szerzője elsősorban a jelenre koncentrál, személyes történetek mellett egy-egy település közösségi életét is bemutatja, beleértve a helyi német közösség történetét, mai tevékenységét, intézményeit, szervezeteit és tárgyi emlékeit.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.