Szabadtéri programokkal nyit a Várkert Bazár

Újra megnyitja kapuit a Várkert Bazár a látogatók előtt, szabadtéri irodalmi estek, VárKert mozi előadások és zenei produkciók gazdagítják a programkínálatot. Az egyedi panorámájú helyszínen többek között jubileumi lemezbemutató koncertet ad a Balázs Elemér Group és fellép a The Carbonfools zenekar is.

Magyar Nemzet
2020. 07. 10. 16:26
null
Augusztus 15-én a The Carbonfools Naplemente című koncertjével várják az érdeklődőket Fotó: Sörös Valéria
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a Várkert Irodalom közönsége újra élőben élvezhette a népszerű Aposztróf sorozat legújabb programját. A Párizs küldi már csókjait nekem című magyar–francia zenés irodalmi est háziasszonya Juhász Anna irodalmár, vendégei pedig Micheller Myrtill énekesnő, Tompos Kátya színművész és Pintér Tibor zenész voltak.

Jövő szerdán, július 15-én elindul a VárKert mozi sorozata, ahol a közelmúlt legjobb magyar alkotásait tekinthetik meg a filmkedvelők. Első alkalommal a Foglyok című alkotás lesz látható; a filmhez kapcsolódóan online beszélgetés is lesz az alkotókkal.

Július 23-án a Balázs Elemér Group jubileumi lemezbemutató koncertjével várják az érdeklődőket. A kétszeres Fonogram-díjas jazz-zenekar tizedik stúdióalbumával, a Celebration 20 & 10 című lemezzel ünnepli 20. születésnapját.

Július 23-án lesz a Balázs Elemér Group jubileumi lemezbemutató koncertje

Augusztus 15-én az öt nagylemezt jegyző zenekar, a The Carbonfools Naplemente című koncertjével várják a szervezők az érdeklődőket.

Augusztus 31-én a Márai Budapestje – Budán lakni világnézet című előadással zárja a nyarat a Várkert Bazár. Az esten Hirtling István színész közreműködésével Mészáros Tibor irodalomtörténész, a Márai-hagyaték gondozója fotókkal, kordokumentumokkal és zenékkel gazdagítva tárja a közönség elé az író munkásságát.

– Az idei nyár különlegessége, hogy immár több szabadtéri helyszínen is elérhetők lesznek a színes programelemeink – mondta Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

Augusztus 15-én a The Carbonfools Naplemente című koncertjével várják az érdeklődőket

A Várkert Bazár programjai mellett a belföldi turizmust támogató, a Várkapitányság által szervezett tematikus budai várséták várják a látogatókat. Ezek közül legfrissebb a Hauszmann paripái című séta, ahol a résztvevők megtekinthetik a Nemzeti Hauszmann-program segítségével újjáépült lovardát is. Július 19-én indul a Mesterművek panorámával című séta, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a Magyar Nemzeti Galéria mindennapjaiba, és megtekinthetik a Budavári Palota kupoláját, július 26-án pedig a Habsburgok és holtak című tematikus vezetésen feltárulnak a Vár eddig ismeretlen útjai.

A budai Vár számos pontja gazdagítja a Zenélő Budapest július 2. és augusztus 27. között rendezett ingyenes koncertsorozatát. A Magyar Nemzeti Galéria előtt, a Savoyai teraszon minden szombaton és vasárnap erdélyi népzene várja az érdeklődőket, a Várkert Bazár Gloriettnél pedig minden pénteken huszárruhás rézfúvósok adnak rövid koncertet.

A Várkert Bazár és a budai várséták részletes programkínálatát, valamint a jegyekkel kapcsolatos információkat a varkertbazar.hu weboldalon olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.