Szarka Tamás közös éneklésre hívja az iskolákat a Kárpát-medencében a nemzeti összetartozás napján

Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző közös éneklésre hívja az iskolák tanulóit, tanárait a Kárpát-medencében június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

Forrás: MTI2019. 05. 26. 11:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kézfogás című dalt, a magyar összetartozás himnuszát június 4-én 11-kor a budapesti Kossuth téren több ezer gyerek részvételével énekli el, ezzel egy időben pedig a határainkon innen és túl több száz településen szól majd a dal – közölték a szervezők az MTI-vel.

A felhíváshoz a www.kezfogas.eu oldalon csatlakozhatnak az érdeklődők.

A Kézfogás című dal (https://youtu.be/QBVpabsx734) eléneklésével a 99 éve aláírt trianoni békeszerződésre emlékeznek, de 9 éve ez a nap a magyar nemzet összetartozásának ünnepe is. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. Trianon terhét akkor tudjuk levetni magunkról, ha hiszünk a magyarság jövőjében és ezért fontos, hogy egy közös énekléssel erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását a fiatalok körében – fogalmaznak a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.