Szarvas József: Az a dolgom, hogy a nemzeti kultúrát gyarapítsam

Az én dolgom az, hogy a nemzeti kultúrát gyarapítsam, én ebben lelem örömöm, a saját igazságom, a közösségem igazságát – ezt mondta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Szarvas József, akit a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntettek ki. A Jászai Mari-díjas színművész szerint az életben az a legfontosabb, hogy van-e közölni valónk.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 14. 19:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szarvas József elmondta: sosem készült erre a pályára, a tanyavilágban ahová született erről a világról senkinek semmilyen információja nem volt. Gyerekként egy régi SOKOL rádióból értesült a külvilág történéseiről.

Én sosem készültem erre a pályára, nem is készülhettem. Valahogy mindig egy olyan helyzetre mondtam igent, ami később ebbe az irányba vitt

- mondta ezzel kapcsolatban.

A színművész szerint életének van egy szakmai igazsága, szereti a szakmáját, ez tölti el örömmel és élettartalommal.

Szarvas József a művészet és a kultúra megosztottságáról azt mondta: számomra nagyon drámai a közgondolkodásunkban az, hogy ott tartunk, hogy valami vagy a nemzeti kultúra része , vagy az ellen van.

Teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.