Szentendrei szieszta a Képmás magazinnal

Az idei nyár sem telhet el Képmás-estek nélkül: a Velencei-tavi víkendet követően augusztus 27. és 30. között a Balaton-felvidéki Kőfeszten és Szentendrén a MANK Galériában, a Szentendrei Régi Művésztelepen szervezett ArtKert összművészeti fesztivál programjain találkozhatunk többek közt a zenei előadó-művészet, képző-, film- és fotóművészet jeles képviselőivel. 

Magyar Nemzet
2020. 08. 29. 8:48
null
Szalóki Ági énekesnő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kőfesztre a Képmás három izgalmas programmal is készült, amelyekről már korábban hírt adtunk. A szentendrei összművészeti fesztiválon, az ArtKert programsorozat részeként tegnap délután a magyar fotóművészet két jeles képviselője volt a Képmás-estek vendége: Emmer László a Képmás magazin címlapfotósa és Páczai Tamás, a Képmás képszerkesztője. A Képek és valóság – mit lát és mit láttat a fotós? címmel a fotográfusokkal Szám Kati, a Képmás főszerkesztője beszélgetett a divatfotó-, a portré- és a riportfotó-készítés mesterfogásairól, filozófiájáról.

Paczai Tamás és Emmer László a fotózás mesterfogásairól beszélgetett
Fotók: Képmás magazin

Szintén tegnap este a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs akcióthriller vetítése előtt a film készítésének kulisszatitkairól, izgalmas párhuzamokról és a kulturális edukáció új formáiról beszélgetett Szám Kati Kurdy-Fehér János producerrel a Művészettörténet akciófilmben című közönségtalálkozón.

Kurdy-Fehér János producer műhelytitkokat árult el

Végezetül a szentendrei sziesztán vasárnap 16 órától, szintén a MANK Galériában, A zene a tiéd is című programon Szalóki Ági énekesnővel beszélget a főszerkesztő a zene összekötő szerepéről, őseink, gyermekeink és embertár­saink vonatkozásában és arról, hogy hogyan tehetjük a muzsikát mindennapi erőforrássá az életünkben.

Szalóki Ági énekesnő fontosnak tarja a zene összekötő erejét

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.