Színészek és párbeszédek

Jövő szombaton kezdődik az Egynyári kaland című sorozat negyedik, egyben utolsó szériája a Duna Televízió műsorán.

2019. 04. 19. 8:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő szombaton kezdődik az Egynyári kaland című sorozat negyedik, egyben utolsó szériája a Duna Televízió műsorán – jelentették be az alkotók a forgatás egyik helyszínén, Balatonföldváron tartott sajtótájékoztatón.

– Az Egynyári kaland olyan értelemben kimeríti a romantikus vígjáték fogalmát, hogy könnyed szórakozást ígér, mint a vígjátékok, és azért romantikus, mert a középpontjában a szerelmi kapcsolatok állnak. De persze barátságok is kibontakoznak a sorozatban, hangsúlyos lesz a munka és a tanulás is – emelte ki lapunknak Zomborácz Virág, a sorozat vezető forgatókönyvírója és rendezője. Hozzátette: főleg a húszévesek szemszögéből látjuk az eseményeket, bár természetesen idősebb szereplők is megjelennek.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy nagyon hálás feladat volt rendezni a sorozatot, mert a színészek és a párbeszédek állnak a középpontban. – Ebben az évadban sokkal erőteljesebben megjelennek az egyes karakterek árnyoldalai is, az emberi kisszerűségek jobban a hatalmukba kerítik őket. Az, hogy most hat helyett nyolc epizódot lehetett rendezni, azt jelentette, hogy a szereplők fejlődésükben nagyobb ívet járhattak be, több tere volt annak is, hogy felvázoljuk a problémákat – fejtegette a rendező, aki arról is szólt, hogy a forgatás május végétől szeptember közepéig tartott. – Minőségi szórakoztatásra törekedtünk, nem akartuk olcsón megúszni a dolgokat – tette hozzá.

Az Enikőt alakító Piti Emőke és a Levit játszó Király Dániel a magánéletben is egy párt alkotnak, és a sorozatban először álltak együtt a kamerák elé, ezért különösen izgalmas volt számukra ez az évad. A sajtótájékoztatón azt is elmondták, sok helyzetben nagyon megkönnyítette a munkájukat, hogy jól ismerik egymást. Az Ákost játszó Fehér Balázs Benő és sorozatbeli karaktere életében egyaránt kiemelkedő szerepe van a zenének. A civilben doboló színész a sorozatban is zenészt alakít, és mint megtudtuk, megkérte a forgatókönyvírókat, hogy ebben az évadban inkább dobolna, ahogy a valóságban is teszi.

A Zsófit megformáló Schmidt Sára, aki a kezdetektől szerepel a sorozatban, kiemelte: tetszik neki, hogy fokozatosan komolyodik a történet és a karakterek is. Jó példa erre a Rubóczki Márkó által játszott Bence figurája, aki belekóstol a munka világába, és elkezdi építeni a jövőjét. Walters Lili pedig, aki Lucát alakítja, arról szólt, hogy őt a Balaton déli partvidékének naplementéi bűvölték el a legjobban.

A negyedik évad története az előző befejezéséhez képest egy év elteltével folytatódik. Az epizódokban arra is választ kapnak a nézők, hogy a korábbi évadokból ismert párok – Zsófi és Bence, Luca és Ákos, Enikő és Levi, valamint Gábor és Boglárka – együtt tudnak-e maradni. A záró évadban Budapest mellett ismét fontos szerepet kap a Balaton, de a korábbi északi parti helyszínekkel szemben most a déli részen, Balatonföldváron forgatott a stáb.

– A forgatással kapcsolatban csak pozitív visszajelzés érkezett hozzám a település lakóitól, hogy végre ismét van egy olyan produkció, amely népszerűsíti a 2300 lakosú kisvárost – hangsúlyozta Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere a sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a tavaly 120 éves városuk mindig a minőségi kikapcsolódási lehetőségekkel tűnt ki, a Kultkikötő szabadtéri színpada például évente mintegy ötvenezer főt vonz Balatonföldvárra. Ismertetése szerint az elmúlt száz évben Balatonföldvár nagyon jelentős filmek forgatási helyszíne volt.

A polgármester szólt arról, hogy 1935-ben Gaál Béla rendező A Címzett ismeretlent forgatta itt többek között Kabos Gyulával, 1937-ben Székely István a Két fogolyt Bajor Gizivel és Jávor Pállal, 1966-ban Fehér Imre Harlekin és szerelmese című művét a fiatal Bujtor Istvánnal. A 80-as években a Mészáros Gyula és Bujtor István által rendezett A pogány Madonna néhány jelenete is Balatonföldvárhoz köthető, és Tímár Péter 90-es évek végén mozikba került Zimmer Feri című alkotása is – fogalmazott Holovits Huba polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.