Szőnyi Erzsébet zeneszerző búcsúztatása

Magyar Nemzet
2020. 01. 11. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 25-én 10 órakor vesznek végső búcsút Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerzőtől, karvezetőtől, zenepedagógustól, a Nemzet Művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjától a Farkasréti temetőben. Az életének 96. évében elhunyt zeneszerzőt a katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatják.

Lelki üdvéért a temetést követően 12 órakor mondanak engesztelő szentmisét a krisztinavárosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. Az MMA méltatása szerint Szőnyi Erzsébet a 20. és a 21. századi magyar zenei élet, a zenepedagógia és az alkotóművészet ikonikus alakja, akinek különlegesen gazdag életművét, szellemiségét és lelki erejét hazánk szellemi életének egyik tetőpontjaként tarthatjuk számon, és aki egész életében küldetésének tekintette Kodály Zoltán zenepedagógiai elveinek hirdetését. Tizenhárom éves korában kezdett zenét szerezni, a színpadi művektől a kamarazenéig minden műfajban komponált.

Szőnyi Erzsébetet a Magyar Művészeti Akadémia, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Törökbálint önkormányzata és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem saját halottjának tekinti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.