Távmoziban rendezik az idei Anilogue filmfesztivált

Idén a járványhelyzet miatt két felvonásban zajlik az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. November végén a Toldi távmoziban a világ legújabb animációs alkotásainak legjavát vetítik, amelyek az egész ország területről elérhetők lesznek. A második felvonásban pedig 2021 májusában az Uránia, az Art+ Cinema és a Francia Intézet mozitermeiben személyesen találkozhatunk a legújabb nemzetközi animációs filmekkel.

2020. 11. 12. 7:30
null
Marona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 25. és 29. között immár tizennyolcadik alkalommal érkezik az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, amelyet az idei évben a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon rendeznek meg. Ugyanis idén először a Toldi távmozin keresztül az egész ország területén láthatók lesznek a világ legjobbjai között számontartott, újonnan készült animációs filmek, amelyek közül most ötvenkettőt láthat majd a hazai közönség – olvasható a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írják, a szemlét november 25-én Anca Damian költői és megindító filmje, a Marona csodálatos kalandjai című alkotás nyitja. A film egy optimista kóbor kutya türelmes és végtelen odaadással elmesélt életigenlő története, amely arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz. A káprázatosan színes, lehengerlő képi világot részben a neves művész, Brecht Evens jegyzi.

Marona, az optimista kóbor kutya

A fesztivál zárófilmje november 29-én Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című animéje lesz. A Daisuke Igarashi eredeti mangáján alapuló új japán alkotás izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI-technikával. A különleges látványvilágú film főszereplője a tizennégy éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az ócenárium és a két titokzatos fiú, Umi és Sora iránt, akikkel ott ismerkedett meg.

A tenger gyermekei lesz a fesztivál zárófilmje

A tájékoztató szerint az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál második felvonása 2021 májusában várja az animációs filmek kedvelőit. Akkor az Uránia, az Art+ Cinema és a Francia Intézet mozitermeiben személyesen találkozhatnak a nézők a világ legújabb és legizgalmasabb animációs filmjeivel, több mint száz különleges alkotással.

A tavalyi, 17. Anilogue filmfesztiválról itt és itt olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.